HEMMAKONTOR, TANKAR KRING BLOGGEN OCH ALLT ANNAT SOM HÄNDER JUST NU…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till Other Stories och H&M.

Hej på er!

Jag har funderat rätt mycket på vad mitt fokus ska vara här inne på bloggen. Igår fick jag helt enkelt inte till något inlägg som kändes meningsfullt så jag lät bli. Ska jag undvika att skriva om allt elände som pågår nu och bara skriva om allt som trots allt är bra och roligt eller ska jag bara skriva rapporter om allt som är tråkigt och hur det påverkar oss i vår vardag. Ja, det är inte helt enkelt just nu när känslorna åker berg- och dalbana, Det är svårt just nu att bara skriva om härliga och roliga saker när det ser ut som det gör i världen och här i Sverige och jag har bestämt mig för att det får helt enkelt bli lite blandat mellan allvar och mer lättsamma saker beroende på vad som händer dag för dag. Jag hoppas att ni hänger med mig här inne ändå…

Jag har, liksom många andra, mest jobbat hemma den här veckan. Jag åker till jobbet när jag måste vara fysiskt på plats men i övrigt försöker jag undvika att åka flygbussen till Arlanda om jag inte måste. Idag kom ju också ytterligare restriktioner som vi alla har att förhålla oss till vilket gör att vi försöker att tänka till ännu mer.

Vi försöker att nyttja hemkörning så mycket vi bara kan när vi behöver handla något, men tyvärr är det jättelång väntetid på att beställa hemkörning från matbutikerna här i Stockholm. Det är fullbokat i två veckor framåt så vi kommer ändå att behöva ta oss fysiskt till matbutikerna när vi handlar mat. Men vi fick en insikt i att det är bättre att vi går till butiken och handlar och låter de som är äldre och i riskgrupper få nyttja hemkörningsservice. Det är ju de som bäst behöver det just nu.

Vi skulle så gärna vilja gynna våra favoriter bland restauranger och krogar som kämpar som djur just nu för att överleva men vi känner oss så kluvna kring det. Vi vill ju inte smitta andra, om vi nu skulle bära på något som vi inte vet om, och vi vill inte bli smittade själva. Som läget ser ut just nu så får det bli en gyllene medelväg… vi sladdar in någonstans och äter eller tar ett glas utomhus och placerar oss i ett hörn för oss själva, precis som vi gjorde i söndags. Den inställningen kan så klart komma att ändras beroende på vad som händer…

Min tisha verkar vara slut men ett par andra som jag gillar finns HÄR och HÄR. En svart plisserad kjol till bra pris finns HÄR.

Det är allvar nu och det märks här i Stockholm. Många har munskydd och handskar på sig på stan. Öppettiderna i butikerna är inte vad de har varit och det är rea överallt. De kämpar för att överleva. På Lillebrors bageri som är mitt favorithak har de satt upp plexiglas framför diskarna och restriktioner kring köandet in i bageriet och under eftermiddagen kom beskedet att BRA som flyger bland annat mellan Visby och Bromma ställer in alla sina flighter, i första hand tom 31/5. Destination Gotland som kör färjorna begränsar nu sina platser och turer.

Allt kommer slag i slag och även om jag är rätt bra på att hålla humöret uppe och förhålla mig till nya situationer när det sker icke önskvärda förändringar så kan jag inte låta bli att känna mig nedstämd över tankarna kring när vi ska få träffa Pers barn igen, när vi ska få träffa mina föräldrar och min syster med familj igen. De bor ju alla på Gotland dit vi inte får resa just nu. Mina killar bor ju här i Stockholm men Vendela bor ju i Västerås. När kan jag få åka dit och träffa henne?

Ja, frågorna är många och jobbiga, men vi får försöka hitta de möjligheter vi kan för att härda ut och ta oss igenom det här. Nu kör vi den här veckan… och sen nästa…

Var rädda om er!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • mamma C
  april 1, 2020

  Jag tror att det kommer att sluta som vi har det här i Spanien även i Sverige till slut.
  Här är vi i karantän hela landet och inget är öppet mer än matbutiker, bank, lasaretten och bensinmackar.
  Du får bara åka en i bilen, du får inte handla ihop och du får bara vara i ditt hus och på tomt om du har någon.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   april 2, 2020

   Ja, kanske det :-(. Hoppas inte… Jag har förstått att det är stränga regler i Spanien och att det också är många som inte överlever viruset. Så sorgligt… Stor varm Kram //Tina

 • Åh jag blir så ledsen för din skull, att inte få träffa nära och kära, och åka till ert älskade Gotland.
  Jag tror vi även behöver lite ytligheter och flärd mitt i allt detta, så en mix som du beskriver är jättebra.
  Idag är jag ledig, egentligen beviljas inga semestrar, men jag hade ansökt, och fått beviljat, långt innan världen blev upp och ner… så jag är hemma tillsammans med sambon som jobbar hemifrån och sonen som har hemmaskola (han går ju på gymnasiet).
  Första påsken på säkert 20 år som vi kommer vara hemma, vi har “alltid varit på landet” med mina föräldrar, och ibland i Marina. Men det kommer att bli bra, vi får mysa till det så mycket vi kan här hemma.
  Varm kram till dig
  //Maria

  • tiname@live.se
   april 2, 2020

   Ja, det är tungt och det är det för många just nu. Det kommer att bli en annorlunda påsk. Vi har ju firat den här i Stockholm tidigare så det är väl egentligen inte hela världen, vi kan resa ner en annan gång men det är den där känslan av att man inte kan bestämma och styra över det själv som känns väldigt jobbig tycker jag. Vad skönt att du fick ledigt trots allt så att ni kan få vara hemma och mysa tillsammans. Man behöver mer av allt som är positivt just nu. Var rädda om er! Stor kram //Tina

Previous
NY VECKA, NYA TAG OCH SÅ VAR DET DET DÄR MED TONEN I SOCIALA MEDIER IGEN…