EN GALEN VECKA OCH DAGS ATT DRA NER PÅ TEMPOT…

Posted on

Vart ska jag börja… den här veckan har varit helt galen på flera olika sätt. Ni som följer mig på Instagram (@tiname_insta) har nog vid det här laget förstått att vi fortfarande bor kvar på hotellet.

Från början så fick vi beskedet att renoveringen av vår lägenhet skulle ta sju arbetsdagar. Vi var väldigt skeptiska till det men döm om vår förvåning när jag får ett sms från målaren att det är klart, på förmiddagen den sjunde dagen. Det var ju en fantastisk nyhet… men sen spårade det ur fullständigt.

I dealen ingick att de som står för renoveringen skulle plocka bort alla våra möbler och övriga grejer, att de skulle städa efteråt och ställa tillbaka allt. När jag frågar målaren om det är gjort så svarar han att det inte ingick i deras uppdrag. Då började cirkusen. Vi fick fatt i de som var ansvariga och naturligtvis gick det inte att lösa städ och återställande på tisdagen men det skulle lösas i onsdags för inflyttning onsdag kväll. Vi knallar förbi lägenheten mot kvällen i onsdags och konstaterar att inget var gjort. Nytt besked… det skulle fixas under torsdagen. Under torsdagen fick vi besked om att allt var klart och när vi kommer dit så upptäcker vi att de lagt ut våra mattor och ställt tillbaka våra möbler och en del grejer helt random men de har inte städat något alls. Lamporna var inte heller tillbaka. De hade de hängt i en klump i köket. Det var fortfarande ett tjockt lager slipdamm i hela lägenheten. Där någonstans brast det fullständigt för oss.

I fredags påstod de att de varit där och städat två gånger men när det blev uppenbart att så inte var fallet så fick vi höra att de tyckte att det var ändå inte städat när de kom hem till oss så de tyckte att det var skäligt att lämna det som det var… ehhh… behövs inga kommentarer till det påståendet. Hur som helst så gick det inte att lösa igår utan tidigast efter helgen; på måndag.

Så vårt “lyxliv” fortsätter…

Eller lyxliv och lyxliv… tjusningen med att bo på hotell och att äta ute på krogen varje kväll har försvunnit. Nu vill vi ju bara hem.

I förra veckan åt jag en god bengalisk rätt en kväll på en restaurang som heter Muskot och ligger vid Vanadisplan men tyvärr blev jag matförgiftad och det hängde med ett par dagar. Inte så kul. Per åt en annan rätt och för hans del så var det inga problem så jag hade nog bara otur.

Igår på jobbet fick jag en yrselattack och höll på att svimma så våra sjukvårdare kom (vi har ett gång på flygplatsen) och konstaterade att jag har ett väldigt högt blodtryck. Jag brukar annars ha ett lågt så det är ju oroväckande. Jag blev hemskjutsad och sen vilade jag hela eftermiddagen. Har fått en tid för undersökning på måndag. Dessutom kände jag igår att jag blev förkyld, så som sagt… den här veckan har varit helt galen.

Även om jag inte känt mig stressad så har jag haft väldigt mycket omkring mig hela hösten och vintern. Det har varit mycket jobbmässigt samtidigt som vi krigat på med den här vattenskadan parallellt och allt sammantaget har nog tagit mer energi av mig än vad jag har förstått. Jag ser det som att min kropp nu signalerar att dra ner på tempot vilket jag kommer att göra. Förhoppningsvis får vi flytta hem i början på nästa vecka och då kan vi pusta ut vad gäller lägenheten.

Hur som helst så har vi ätit många goda middagar ute. Här på hotellet har de en koreansk meny och jag kan konstatera att det är inte en favorit hos mig. Det är något med det där syrliga som jag inte gillar.

Vi har bland annat ätit tapas på Sangria Tapas Bar vid Vanadisplan, pizza på Marco´s på Torbjörn Klockares Gata (öppnar snart en bar när S:t Eriksplan) och 800° på Sigtunagatan.

…moules och långkok på Wasahof på Dalagatan och burgare och halloumisallad på Jacks Burger. Lyxigt javisst för vi behöver ju inte betala för kalaset, det gör firman som orsakat vår skada i lägenheten, men ärligt talat så längtar jag nu efter att få laga mat hemma.

I natt har jag sovit 11 timmar men jag var trots det jättetrött när vi gick upp för att äta frukost. Vi har varit ute en sväng nu under dagen och tog en fika på Mellqvist på Rörstrandsgatan och ikväll ska vi hem till Jacob och Linda på middag. Yey, vi slipper restaurangmat ikväll!

Hoppas att ni har haft en fin vecka och att ni har en härlig helg. Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma C
  april 14, 2024

  Inte kul när det blir en massa strul. När datum är satta och det flyttas på och de skyller ifrån sig. Nu får vi hoppas på att ni får flytta hem i nästa vecka.
  Jag har också drabbats av högt blodtryck. Så har nu fått medicin mot detta.
  Visst är det så att kroppen säger ifrån när vardagen går på högvarv, fast man själv kanske inte upplever det som stressigt.
  Ta det lugnt nu och så får vi se vad läkaren säger när du ska dit.
  Ha en fin söndag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   april 25, 2024

   Tack för pepp Carin! Och skönt att du fått hjälp för ditt blodtryck. Jag är ännu under utredning för mitt men det känns tryggt och bra 🙂 Kram //Tina

Previous
HEMMA PÅ VÅRAN GATA I STAN…