Allmänt,  Familj

SISTA DELEN AV RESAN OCH JAG BLEV FIRAD IGEN…

I onsdags morse när jag vaknade blev jag överraskad av lillpojken och det lilla flickebarnet som stod där med ballonger bredvid sängen och sa att jag skulle följa med ner till pation (uteplats på spanska). Och där väntade en härlig Cava-frukost. Familjen hade fixat såååå fint med allt från äggröra till croissanter.

Vi hade pratat om att vi skulle åka till en strand och plötsligt fick vi väldigt bråttom när vi insåg att bussen bara gick en gång i timmen. På rekordtid samlade vi ihop oss och gick till busstationen som ligger en kort promenad från huset.

Vi valde att åka till Cala d’Or som ligger en halvtimme bort. Det var så härligt att få komma ner till havet men herregud vad folk det var där. Det fanns inte en endaste ledig solstol så vi fick placera oss på klipporna bredvid. Men badade gjorde vi och det var så skönt i vattnet. Vi åt en sen lunch, badade lite till och tog bussen hem igen mot kvällen.

Jag drack lite Cava vid poolen…

… och Jacob lagade den godaste Scampipastan jag någonsin ätit. Han är så grym på att laga mat och få till smaker. Han måste ha varit kock i sitt tidigare liv!

När vi ätit klart så fick jag ett glas med något rött i med uppmaningen att gissa vilket land drycken kom ifrån. Jag trodde att det var en prosecco och gissade på Italien. Drycken var fel, det var en gammal klassiker; Lambrusco men landet var helt rätt. Sen fick jag ett paket som innehöll ett italienskt lexikon. Då började jag tänka att jag kanske skulle få en italiensk afton i någon form. Till sist kom ett kuvert med budskapet att jag, Jacob, Johannes och Vendela ska resa till Bologna på en mat- och vinresa. Hur fint… mina glädjetårar ville aldrig sluta rinna. De har planerat och sparat pengar i fyra år för att kunna ge mig och deras pappa som fyllde år tidigare i år varsin resa tillsammans med dem. Med mig till Italien och med deras pappa till ett annat utvalt land. Hur fint!!! Jag kan inte sluta tänka på det… En fin dag och kväll!!! Älskar mina ungar!!!

I torsdags tog vi alla bussen in till Palma. Det tar ca en timme med bussen från Felanitx. Vi strosade runt lite i Gamla Stan och stannade till vid Placa de Cort för en Sangria.

Min klänning kommer från Indiska.

Vi hade bokat bord på klassikern La Paloma som bland annat har supergoda tapas och som funkar väldigt bra när man har barn med sig. Där hade ägaren Mickes fru Camilla fixat ballonger och en födelsedagskaka. Så gulligt!

Vi rullade bokstavligen ut från restaurangen och tog bussen hem igen.

I fredags var jag, Per och de yngsta tjejerna uppe med tuppen och tog bussen till Porto Colom.

Porto Colom ligger en kvart med bussen från Felanitx och har en fin genuin fiskehamn. Vi passerade den och gick bort till stranden Cala Marcal.

Där fanns det gott om solstolar lediga när vi kom. Den här stranden är lite större än Cala d’Or och är mycket lugnare.

Vi åt en god frukost som hade typ allt! Snygg var den också! Organic, Restaurante Ecologico heter restaurangen.

Fruktstund!

Under förmiddagen droppade övriga i familjen också in och vid lunch hängde vi på Chiringuito Cala Marçal; ett enkelt ställe med galet god och vällagad mat. Loa slukade sin burgare i ett nafs!

Det tog emot att åka tillbaka till huset igen för att ta ett sista dopp i poolen och packa. Jacob med familj åkte med en tidigare flight hem i lördags så vi vinkade av dem vid 11-tiden då taxin kom och hämtade dem. Vi andra var kvar till 14 så tog en sväng till torget och åt en lätt lunch innan våra taxis kom och hämtade upp oss. Hemresan gick bra och gissa om det kändes tomt när Vendela tog en taxi hem till Sumpan, Philippa en taxi till Uppsala och Lilly båtbussen ner till Nynäs för att åka hem till Gotland. Helt plötsligt var det bara jag och Per.

En underbar vecka på ett fantastiskt ställe med min älskade familj. Ett minne för livet!

Igår var det dags att kavla upp och börja jobba igen efter en härlig ledighet. Lite trögt men det gick ändå förvånansvärt bra. Jag är så nöjd med min sommar och återigen har jag en massa fina sommarminnen att tänka tillbaka på när det blir mörkt och burrigt.

Ha en fortsatt fin vecka. Vi hörs!

KRAM!

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *