Allmänt

HON ÄR SÅ TAPPER…

Vår älskade Vendela… hur tapper! Den här veckan har varit tuff för henne (och för oss). När vi var på Mallorca så åkte hon ju i backen vid poolområdet och slog sig så illa. Hur illa fattade vi egentligen inte då även om det var väldigt traumatiskt när det hände. Vi åkte till sjukhuset i Porto Cristo och fick vissa besked men efter läkarbesöket här hemma i Sthlm så blev Vendela remitterad till en specialist på Karolinska Universitetssjukhuset. Då visade det sig att förutom frakturen i armbågen så hade hon även sprickor och en fraktur i okbenet (benet under ögat som går från näsan till tinningen) och det var även intryckt. Hur ont har hon inte haft det, det lilla flickebarnet… men hon har inte klagat en endaste gång.

Igår var det då dags för operation så i går morse vid 07.00 pussade jag henne hej då vid operationsavdelningen och med tårar i ögonen gick jag bort till Karolinskas huvudentré för att vänta in besked om att operationen skulle vara klar. Ni som har varit med om en liknande situation vet vilka känslor som är i omlopp. Timmarna gick och efter flera baljor med te och mycket ångest så fick jag tillslut veta att operationen var genomförd och att hon låg på uppvaket. En lättnad, och när jag en timme efter det såg i displayen att det var Vendela som ringde så var känslan obeskrivlig.

Jag fick komma in på hennes rum och fick vara med när läkaren berättade att de hade opererat in titanplattor för att stabilisera hennes okben och hur de hade genomfört det hela. Jag ska bespara er hur det hela gick till…

Nu bor hon hemma hos oss så att vi får pyssla om henne. Hon har ont, hon är rejält svullen och har svårt att öppna munnen ordentligt. Lilla hjärtat… så illa det gick, men vi tänker ändå att det kunde ha gått så mycket värre trots allt. Nu håller vi tummarna för att hon ska slippa att ha ont mer när allting väl har läkt.

Var rädda om varandra. Olyckan kan vara framme när man minst anar det!

KRAM!

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *