Allmänt,  Inredning

HUR BOR VI…

Ja hur bor vi egentligen när vi lever vårt liv här i Stockholm? När vi bestämde oss för att flytta till Stockholm för 8,5 år sedan så var funderingarna många kring hur ska vi bo och vart ska vi bo. Rätt snabbt landade vi ner i att vi ville bo i Vasastan. Vi älskar verkligen den stadsdelen. En liten stad i staden på något sätt och här bor också vår äldsta son med sin familj så vi kände ju till att just den här delen av Stockholm är så mysig.

Vi hittade en lägenhet från förra sekelskiftet som vi blev kära i och som låg på en adress som är lite pricey så vi bestämde oss för att utmana oss själva med att börja med en 2:a (en ombyggd 3:a) på knappt 70 kvadrat efter att ha bott i hus. Jag trodde att det skulle bli en utmaning för oss att anpassa oss till att bo mindre men det har gått hur bra som helst. Jag har insett att jag helst vill bo hyfsat litet. Det är billigare, man får pengar över till att göra en massa andra roliga saker än att bara bo och det är inte så stora ytor som man måste inreda, städa och hålla efter. Sen har vi ju vårt hus på Gotland också som kräver sitt.

Vi har en stor balkong i sydvästläge med sol från typ 11.00-18.00 den ljusa årstiden. Vi nyttjar den faktiskt mindre än vad jag trodde att vi skulle göra men det känns fint att den finns där och det är så härligt att kunna öppna upp balkongdörrarna när det är vackert väder. Bara känslan att ha den där…

Vardagsrummet är stort med en vacker öppen spis.

Köket är jättestort och där får vi plats hela stora familjen när vi samlas och lagar mat tillsammans.

Jag älskar våra stora vackra fönster!

Vi har också ett rejält sovrum och en stor klädkammare. Badrummet är dock superlitet vilket är väldigt vanligt i lägenheter i Stockholms innerstad. Ofta är duschen i ett rum för sig och toalett och handfat i ett annat men vi har vårt samlat. Vi har inte haft några problem med det heller men en kvadratmeter eller två till i badrummet hade jag inte tackat nej till.

Vi trivs så otroligt bra i dessa kvarter och med vårt liv här och på Gotland. Jag är så tacksam över att vi har den möjligheten att få leva i dessa två världar och att kunna växla beroende på vad vi känner för. Liv och puls eller lugn och ro. Vi mår bra av båda!

Ha en fin uppstart på veckan som kommer!

KRAM!

2 Comments

  • Anneli

    Hej,

    Ni bor så fint och så mysigt. Håller med om att man nog skall bo på lite mindre yta och leva mer istället. Vi var i Stockolmi helgen och jag skulle jättegärna ha en lägenhet där. Jag bodde i andrahandslägenheter i Solna och sedan i Bromma i mina yngre dagar när jag jobbade som flygvärdinna. Vasastan är så mysig. Vore drömmen.
    Best of both worlds är vad ni har. Underbart!
    Ha en fin dag,
    Mvh.
    Anneli i Dalarna

  • Mamma C

    Ni ser ut att bo förträffligt i Stockholm.
    Vi bor pytt här i Spanien mot när vi bodde i Sverige i hus. Huset här är på ca. 55 kvadrat, men vi stormtrivs med det lilla. Nu har vi en stor takterrass som vi utnyttjar flitigt.
    Kram Carin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *