Allmänt,  Recept

HUR MAN FÅR TILL RIKTIGT GODA PINTXOS…

När vi var på Mallorca i förra veckan så fixade Jacob och Linda pintxos som jag tror var de godaste jag någonsin ätit. Pintxos är vanligt i de nordöstra delarna av Spanien och här kommer en beskrivning av hur de gjorde.

Brödet smörades på båda sidor och stektes i panna och när de svalnat så gjorde de följande olika varianter:

  1. En röra på Philadelfiaost, hackade soltorkade tomater, vitlök och gräslök. Toppa med hackad gräslök
  2. Ruccola och Serrano
  3. Olivtapenad toppade med pistagenötter
  4. Ruccola, grimaltost och honung
  5. Philadelfiaost, rökt lax, rödlök och gräslök
  6. Ruccola, Caprese, balsamico och svartpeppar
  7. Sobrasada (bredbar korv), pistage, honung och ruccola

Som sagt, lite pyssligt om man ska göra flera olika varianter men ändå enkelt och så uppskattat.

Lycka till!!!

KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *