HUR MAN FÅR TILL RIKTIGT GODA PINTXOS…
När vi var på Mallorca i förra veckan så fixade Jacob och Linda pintxos som jag tror var de godaste jag någonsin ätit. Pintxos är vanligt i de nordöstra delarna av Spanien och här kommer en beskrivning av hur de gjorde.
Brödet smörades på båda sidor och stektes i panna och när de svalnat så gjorde de följande olika varianter:
- En röra på Philadelfiaost, hackade soltorkade tomater, vitlök och gräslök. Toppa med hackad gräslök
- Ruccola och Serrano
- Olivtapenad toppade med pistagenötter
- Ruccola, grimaltost och honung
- Philadelfiaost, rökt lax, rödlök och gräslök
- Ruccola, Caprese, balsamico och svartpeppar
- Sobrasada (bredbar korv), pistage, honung och ruccola
Som sagt, lite pyssligt om man ska göra flera olika varianter men ändå enkelt och så uppskattat.
Lycka till!!!
KRAM!