I dag har vi firat 1:a advent hela långa dagen! Vi började dagen med en skön förmiddag ute i Tofta med klarblå himmel och strålande sol och när vi kom in till stan igen satte vi igång med ett lussebullebak och adventspyntande mellan varven. Lussebullebaket brukar vi alltid ha klart till 1:a advent men i år har vi visst halkat efter lite…
När det började skymma tog vi en promenad ner till Stora Torget för att känna av adventsstämningen riktigt ordentligt. På 1:a advent är det alltid julskyltning i Visby och vi var inte ensamma om man säger så. Det är så otroligt mycket folk i rörelse en sån här dag och man springer hela tiden på vänner och bekanta som är ute och strosar i blåsten och kylan. Kul! Innan vi flyttade dit vi bor nu så bodde vi precis bakom Stora Torget och vid såna här tillfällen så saknar jag den här vackra miljön så otroligt mycket. Man bara öppnade dörren och utanför så fanns världens vackraste sagostad. Fast på nätterna var det inte mycket sagostad kan jag säga. Det är ingen lek att bo i Visby innerstad om nätterna när alla skall hem från krogen… 
 I S:t Karins ruin vid Stora Torget har man i år anlagt en skridskobana. Så coolt! Vi har fått vårt eget Rockefeller :-)! Här måste vi hänga i vinter med barnen och dricka varm choklad som vi har med i en klassisk Fjällräven.
Österport!
Östercentrum
 På julskyltningen händer så mycket överallt. Affärerna är öppna, skolklasser säljer både det ena och det andra för att få ihop pengar till sina klassresor, det serveras glögg överallt, olika körer sjunger lite här och var, Gotlands lucia med följe värmer upp sin luciaturne med luciasånger, eldslukare står på Östercentrum och visar upp sina konster och som avslutning så bränner man av ett stort fyrverkeri!
När vi kom hem frusna och vindbitna så var det gott att få värma på glöggen och smaka på lussebullarna. Alldeles nyss så kom det är snö/hagelskur som hette duga. Nu är den nog på gång… vintern.
Nu sitter jag i soffan med ett glas rött och lyssnar på julmusik och det kan nog bli så att jag kan hamna i bra stämning inför julen om det fortsätter så här.
KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

No Comments Yet.

Previous
FRUSEN…