BESÖK HOS KAMELERNA OCH TANKAR KRING ATT BÖRJA SOMMARJOBBA TIDIGT…

Häromdagen skjutsade vi Lilly till hennes sommarjobb på B&M Gård i Stenkyrka och då fick vi bland annat träffa kamelerna. En av kamelfölen känner igen Lilly så när hon ropade på honom (eller var det en hon?) så kom han springandes mot henne. Så gulligt!
Vi fick sen hälsa på minigrisarna, ankorna och en massa andra djur på gården. De har till och med en liten vallaby (en sorts känguru) men den ville mest vara inne i sitt lilla hus.
Jag känner ingen som gillar djur så mycket som Lilly så det här är ju verkligen det perfekta sommarjobbet för henne. Vi konstaterade att alla våra barn har börjat sommarjobba vid 13 års ålder och det är ju fördelen med att bo på en semesterö där det finns massor med möjligheter att hitta ett sommarjobb inom alla möjliga olika branscher. Det är en bra skola att börja jobba så smått redan i början på tonåren tycker vi, att tjäna lite egna pengar, att förstå pengars värde och att man måste förtjäna dem. Mina barn har alla tre börjat sin bana på Kneippbyn Sommarland som aktivitetsvärdar och sen gått vidare till mer avancerade roller. Philippa jobbar i kassan i en Ica-butik och det är coolt att hon redan som 16-åring fixar det så galant. Alla våra barn har väldigt hög arbetsmoral och jag tror att det hänger ihop med att de tidigt har fått insikt i hur allt hänger ihop.
Men här hemma jobbas det inte speciellt mycket just nu och det blev tyvärr ingen strand för oss idag. I stället blev det en sväng in till Visby för att köpa en kyl. Vi insåg i elfte timmen att vår kyl inte rymmer speciellt mycket och i morgon kommer det drygt 20 vänner hem till oss som ska bjudas på både mat och dryck. Det fick bli en akututryckning till El-Giganten där vi hittade en prisvärd liten kyl som vi nu har installerat i förrådet. Nu är båda kylarna proppfulla med allt möjligt och vi har småfixat med lite av varje inför morgondagen. Jag tror att det mesta är under kontroll trots att vi precis kom på att vi missat att köpa ingredienserna till såserna. Men det löser vi i morgon.
Sååå trött nu så nu är det tack och godnatt!
KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

No Comments Yet.

Previous
ETT LITET VINTIPS…