CHARTER ELLER INTE…

God morgon!
Ja, det här med charter eller inte var ett av alla ämnen vi diskuterade under gårdagskvällen. Jag gillar att resa med charter ibland; som t ex som nu senast när vi bara ville boka en resa snabbt och ha full avkoppling. Det finns så många fördelar med det. Man får ha med sig extra bagage, man kan oftast boka platser längst fram i planet med extra benutrymme, man blir upphämtad på flygplatsen och kan sen checka in bagaget på hotellet när man blir upphämtad för att åka tillbaka till flygplatsen. När vi reser med hela stora familjen och åker långt bort så är det också enklare. Eftersom vi nästan alltid har otur och blir sjuka när vi är ute och reser så känns det tryggt att veta att man får snabb hjälp. Vi reser nästan alltid med Ving och Thomas Cook. Det har hittills funkat så bra och har det någon gång varit något som gått snett så är det aldrig några problem att få kompensation till skillnad mot andra bolag där man kan få bråka ordentligt. 
Den här gången hade vi också tur att på hemvägen träffa på vår favoritcabinchef som skämde bort oss lika mycket den här gången som förra gången vi reste med honom ner till Gran Canaria.
Men vid andra tillfällen så är det roligare att snickra ihop sin egen resa som när vi var i Venedig som jag berättade om för lite sen och när vi var i franska Antibes senast. Då flög vi reguljärt till Nice, fixade med transport själva och hyrde en lägenhet genom Airbnb men så var det också en hel del stök. Att beställa taxi med chaufförer som inte vill prata engelska är ingen lek och det var också en utmaning att hitta fram till vår lilla studio dit man inte kunde köra bil. Att få kontakt med killen som hyrde ut var inte så lätt och vi var lite svettiga där ett tag. När vi skulle resa hem höll vi på att missa flyget för att chauffören hade missat adressen och stod och väntade på ett annat ställe. Men det har ju sin tjusning det också och det är väl bra att man kan välja utifrån vad som passar en just då. Jag gillar båda varianterna beroende på vad jag vill få ut av resan!
Den här bilden måste jag ju bara visa er. Ni som läste inlägget om när jag fick en utskällning för att jag hade snott någon annans väska känner igen det här. Den är tagen sekunderna innan dramat drog igång. Vår väska ser alltså exakt likadan ut och vi hade också en heavytag på. Ja, det gäller att spara på reseminnen av alla slag ha ha.
Nu väntar vi in Pers tjejer som landar in här om ett par timmar och sen ska det packas pjäxor, hjälmar, skidor och allt annat som vi ska ha med. Och vet ni… om allt går som det ska så får jag min nya skidjacka levererad fram till dörren i Sälen i morgon kväll! Det var på håret… Ni kommer att få se den under veckan.
Ha en underbar lördag!
KRAM!  

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 Comments
 • Mamma C
  mars 9, 2019

  När jag var yngre reste jag charter mest. Men nu är det bara reguljärt som gäller när vi åkt iväg. Nu blir det mest bara fram och tillbaka Spanien – Sverige.
  Ha en bra lördag.
  Kram Carin

 • tiname@live.se
  mars 9, 2019

  Det förstår jag. Om man reser till och från ett ställe som ni gör så skulle jag också göra det. Så härligt för er att kunna resa så fram och tillbaka :-). Ha en fin helg! Kram //Tina

 • Rämmengården
  mars 9, 2019

  Åh hoppas det blir mysigt i Sälen. Ha en fin resa. Kram från Nina

  • tiname@live.se
   mars 11, 2019

   Tack och tack för att du tittar in här! Vi har det finfint med bra skidåkning och sol. Kramar //Tina

 • Helenas enkla vardag
  mars 9, 2019

  Gillar också att resa reguljärt ibland och charter iblan, det beror liksom på vart resan skall gå.. Ha ha ja det där med väskan var ju oturligt, men tur att han var uppmärksam. Men då kanske vi ses i Sälen kommer vara där Onsd – Sönd, i Tandådalen.
  Kramelikram Helena

  • tiname@live.se
   mars 11, 2019

   Så typiskt att vi går om varandra den här gången Helena. Men förr eller senare ses vi :-). Hoppas att ni också får fina skiddagar när ni väl är på plats. Kramar //Tina

 • Lena - gott för själen
  mars 10, 2019

  Ja, bägge varianterna har absolut sin tjusning. Åker man charter kan man ju plocka godbitarna ur den och sen sköta sig själv. När jag reste ensam i somras så kändes det definitivt skönt och bekvämt med charter. Och de gånger jag åkt till USA och Thailand har jag hellre valt att plocka ihop allt själv.

  Hoppas ni får en riktigt härlig Sälen-vistelse!

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   mars 11, 2019

   Ja men eller hur! Tack så jättemycket. Vi har det toppen :-)! Kramar //Tina

Previous
VIVE LA FRANCE…