Allmänt

DÅLIG UPPDATERING, EN KVÄLL PÅ GRODAN OCH VI HAR HAFT INBROTT…

Fy vad jag har varit dålig på att uppdatera den senaste tiden. De senaste dagarna har jag varit riktigt risig så jag har inte haft någon energi över till annat än det viktigaste. Vaknade med feber häromnatten som övergick i ont i halsen och sen en klassisk snuva. Men det känns som att det vänder nu. Jag tror inte att det är Covid för det har jag haft två gånger och det har känts helt annorlunda. Jag kan inte sätta fingret på vad det är när man har Covid; det är bara en väldigt speciell känsla och trötthet som inte liknar något annat och så känns det inte nu.

Men innan jag blev sjuk så sammanstrålande jag med vackra vänner för en AW på Grodan. Den klassiska krogen som ligger vid Stureplan. Och vilken rolig och härlig kväll det blev! Jag hade förvisso inte förväntat mig något annat med det här gänget. Fina samtal varvat med galenskaper och skratt. Jag är så glad över att jag har dessa fina vänner i mitt liv.

Jag äskar Grodans meny! De har allt som jag gillar.

För mig blev det en Moules med vitlöksbröd. Jag älskar Moules! Den enda nackdelen med den rätten är att den är så förbaskat svår att äta med värdighet. Gott för mig men inte så trevligt för de som sitter runt omkring kanske.

Och vad ska jag säga om de här stjärnorna då! Vilket dreamteam som tog oss till en nivå utöver det vanliga. Vilka underbara historier vi fick ta del av. Vi skrattade så att vi grät!!! Och vilken service… 10/10.

Det var jobbdag dagen efter för oss alla så vi fick se till att runda av i tid och tur var väl det för annars hade vi väl fortfarande suttit kvar haha.

Så till inbrottet… Vår gata är känd för att vara superlugn och det har inte hänt något här under de dryga sex år som vi har bott här. Jag har alltid känt mig trygg här. I förrgår när jag skulle gå ut en kortis för att hämta luft så stod det en främmande snubbe och tryckte i ett hörn på vår innergård och jag hörde att en av grannarna sa till honom att gå därifrån eftersom han inte bor här. Jag såg sen att han gick ut genom porten efter mig. I går fick jag reda på att det varit inbrott i vårt hus där man kommit över nycklar till källarförråden så förmodligen var den där snubben inblandad i det hela. Så förbaskat obehagligt! Nu har vi inte vi något av värde just i våra förråd och styrelsen har agerat snabbt med extra bevakning i huset och byte av lås så tjuveriet var ogjort. Dessutom bor jag granne med en polis så även om det är obehagligt så känns det ändå tryggt.

Nu ska jag snart gå ut en sväng. Bäst att passa på innan snön kommer. Sen ska jag nog tända en brasa och krypa upp i soffan under en filt med en kopp te. Ja så får det bli! Vi hörs!

KRAM!

4 Comments

 • Monika

  Otäckt med skumma personer som smyger omkring. Menyn på grodan såg inte dum ut och moules är en favorit, med vitlöksbröd men gärna med frasiga pomme frites och en god aioli också. Vi äter det både hemma och på restaurang. Billigt, lättlagat, nyttigt (musslorna) och sååå gott. Jag tycker inte det är så störande att äta och inte att titta på när andra gör heller. Vi har köpt en flaska Hellströms glögg och nu gäller det att den är god, ja t o m superdupergod, för den är ju 3 ggr dyrare än de andra glöggarna som vinner bäst i test.
  Hoppas du mår bra nu!
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Ja verkligen obehagligt. Aioli fick man till och man kunde få även pommes men det valde jag bort. Är ingen favorit hos mig. Då håller jag tummarna för att ni gillar glöggen. Jag tycker att den är supergod och förra året slog den alla andra som vi drack. Men man vet ju aldrig, man tycker ju inte alltid lika. Tack, jag är rätt pigg igen. Lite trött men känner mig redo för en ny vecka. Ha en fin söndag! Kram //Tina

 • Mamma C

  Såg mysig och mycket gott ut det du åt med. Alla sorters skaldjur går hem här hos oss.
  Obehagligt när det blir inbrott där man bor. Man vill ju känna sig trygg. Skönt att er förening agerade snabbt.
  Ha en fin söndag och nu har väl snön kommit i alla fall.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Visst är det gott med skaldjur! Ja fy så trist och otäckt men som sagt föreningen har agerat och bytt ut alla lås och det känns bra! Ja här är det vitt på marken och superkallt. Nu är vintern här. Ha en fin söndag! Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *