EN LÄNGTAN EFTER UTEKÖKET…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Granit och Cervera.
Hallå!
Nu när solen skiner och temperaturen sakta, sakta kryper uppåt så har jag en stark längtan efter att få börja använda vårt utekök vid vårt landställe på Gotland igen. Vi byggde det till förra sommaren och jag tror faktiskt att vi lagade mat där varje dag. Det var ju riktigt bra tajming med tanke på det vackra vädret som var då. De var viktigt för oss att det var byggt så att vi kan stå och laga mat samtidigt som man tittar ut mot altanen och kan umgås med de som är där. Och så blev det. Det vi ännu ska fixa till är att fixa en lite bredare bardisk och ett par barstolar, sen är den klar.
Jag måste tipsa er om de här stora vattenkarafferna som vi haft så stor nytta av i flera år. De används flitigt i alla möjliga olika sammanhang och stod allt som oftast på “bardisken” förra sommaren. Jag är glad över att vi köpte två för det går åt när det är varmt och man är många. Vi köpte dem på Granit. Jag tror kanske inte att de har kvar precis just den här sorten men du hittar en nästan exakt likadan hos dem HÄR. Gillar ni ljusslingan så hittar ni den HÄR. På bilden ovan skymtar ni också ett snyggt förkläde i linne. Det hittar ni HÄR.

Äldsta sonen fixar middagen på min födelsedag…

Så här ser det ut på insidan och den här bilden är tagen precis när vi höll på att fixa i ordning allt. Bänkskivan är i betong och vi har dragit ut el och kallvatten. Man kan ju ha skynken för om man vill men vi föredrar att ha öppna hyllor. Vi har också en kokplatta längst in på hyllan som vi slänger upp när vi exempelvis kokar färskpotatis mm (ååhhh vad det drar i käkarna nu. Längtar…). Jag ska visa er en uppdaterad bild när vi har fått i ordning allt inför årets sommarsäsong. Ljuslyktorna på översta bilden och här på bänken hittar ni HÄR.

Ha en fin onsdagskväll!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 Comments
 • Mamma C
  maj 16, 2019

  Förstår att du längtar. Vilket fint utekök ni byggt med både el och vatten indraget.
  Ha en bra torsdag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   maj 17, 2019

   Tack så mycket! Vi är så nöjda och det funkade så bra under förra sommaren. Ser fram emot den som kommer. Ha en fin helg! Kramar//Tina

 • ulrica
  maj 16, 2019

  Jag förstår att du längtar dit :). Så himla härliga bilder, jag blir alldeles res-sugen nu!!
  KRAM fina du

  • tiname@live.se
   maj 17, 2019

   Tack söta du! Ja, jag med. Det är inte så långt kvar tills vi åker ner en sväng igen. Ha en fin helg vännen! Kram //Tina

 • Alltså, sånt där utekök är ju verkligen sommaridyll i ett nötskal! Det ser så härligt ut.

  Kram Lena

Previous
ETT STOPP I SÖDERKÖPING…