EN LITEN LISTA FRÅN LIVET…

Posted on

Hej på er!

Jag sprang på en rolig lista hos min kompis Ulrica och jag tyckte den var lite kul så jag snor helt enkelt den av henne. Dessa listor har ju varit populära i bloggvärlden länge nu och det var längesen jag gjorde en så vi sätter väl igång…

Har du?

Alkohol i kylen:

Ja, just nu har vi rätt mycket alkohol i kylen för vi ska ha en något försenad studentmottagning för Philippa på lördag. Det finns bubbel, rosé, vitt vin, öl och alkoholfria alternativ.

Något husdjur:

Nej av flera olika anledningar. Huvudskälet är att Per är allergisk mot pälsdjur men även om han inte hade varit det så känner vi att nu när våra barn har blivit stora så vill vi inte börja om igen. Det kräver en hel del att ha ett husdjur och det passar helt enkelt in i vårt liv just nu. Sen spricker det ju på att vi båda är så morgontrötta så vi skulle aldrig utsätta oss för att gå upp tidigt för att släppa ut en katt eller gå ut och gå med hunden.

Puder på dig:

Det var en rolig fråga… Nej, möjligtvis någon gång vintertid men jag får aldrig till det så att jag känner att det ser bra ut. Jag kör på foundation vintertid och sommartid en transparent färgad kräm som anpassar sig efter ens egen hudton. Jag ska visa er den någon dag för den är såå bra.

Några framtidsplaner:

I det korta perspektivet så handlar våra framtidsplaner mest om renoveringar av vårt fritidshus här på Gotland och resor tillsammans bara Per och jag men också med hela familjen. I det långa perspektivet så pratar vi om hur vi vill ha det när vi känner oss färdiga med Stockholm för där kommer vi inte att bo i alla evighet. Det passar oss väldigt bra just nu. Det kanske blir ett boende i Spanien i framtiden men förmodligen så skulle jag ha svårt att vara borta från min familj någon längre tid. Vi får se men vårt hus på Gotland kommer vi alltid att ha kvar.

Gymkort:

Jag har inte haft något på många år men om jag kommer att ha fortsatt ont av min hälsporre (som för övrigt känns väldigt bra just nu) även i höst så får jag nog bita ihop och ta mig till gymet för att träna. Att cykla i Stockholm är inget alternativ.

Vem?

Avskyr du:

Att avsky en person har jag nog aldrig gjort om det inte handlar om människor som släcker andras liv eller göra andra människor väldig illa på olika sätt. Det finns så klart människor som jag inte tycker om som är otrevliga eller som sårat mig eller min familj men jag lägger inte energi på att avsky. Vi lämnar dem bakom oss om vi kan eller håller avstånd.

Längtar du mest efter:

Just nu längtar jag nog inte efter någon. Jag har alla mina nära och kära omkring mig och jag njuter av nuet i det.

Stör du dig på:

Jag stör mig inte på någon särskild person. Det gjorde jag under förra året i samband med att pandemin startade men det har jag lagt bakom mig nu. Men generellt så stör jag mig på självupptagna människor som inte visar något intresse för andra utan bara pratar om sig själva. Det är så trist när man suttit och pratat en lång stund och sen är samtalet slut och man har inte fått en enda fråga om någonting. Jag hoppas verkligen att någon säger till mig om jag skulle uppfattas på det viset.

Vad?

Gör du nu:

Jag sitter här hemma på vår altan under parasollet och skriver den här listan. Jag var lite sugen på en utflykt idag men Per är i väg och träffar en kompis och jag har ff allergi och och ont i huvudet så jag pysslar lite här hemma istället.

Gör dig till en bra människa:

När någon uttrycker att de upplever att jag är så snäll. Jag får ofta höra det och det gör att jag känner att det måste jag ju leva upp till. Det är inte alltid jag lyckas men jag försöker varje dag.

Gör dig till en dålig människa:

Om någon obefogat uttrycker sig otrevligt, plumpt i en tråkig ton till mig eller beter sig illa så kan hornen växa ut i pannan. Då kan jag bli mer bitsk än vad jag egentligen vill vara. Jag vill ju inte sjunka till samma nivå för jag skulle hellre vilja vara cool och säga något dräpande istället för att “ge igen” men ibland så tappar jag det.

Vill du arbeta med:

Inget alls. Missförstå mig inte. Jag trivs jättebra på och med mitt jobb men jag skulle inte ha några som helst problem med att inte jobba. Jag skulle använda tiden till flärd, lära mig mer om fotografering, lära mig fler språk och få umgås mer med min familj. Ja listan kan göras lång.

Har du för storlek i skor:

38

Läser du för bok:

Jag har varit dålig på att läsa böcker nu i sommar men jag läser helst biografier. Just nu har jag börjat på “Där kräftorna sjunger”. Åhhh jag vet att jag är sist på den bollen…

Ska du göra nu:

Nu ska jag ta en dusch och tvätta håret för när Per kommer hem ska vi åka in till Visby och fixa det sista inför lördagen. Vi vill inte göra det i morgon för då är det visst någon som fyller år…

Ha en fortsatt fin dag!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Mamma C
  juli 23, 2021

  Ja sådana där listor fanns det fler utav förr i bloggvärlden.
  Men det är en kul läsning för oss som tittar in.
  Ha en bra dag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juli 23, 2021

   Eller hur! De är rätt roliga ändå 🙂 Kram //Tina

 • Hannas krypin
  juli 23, 2021

  Kul att få läsa en lista om dig/livet. Första gången jag kikar in här hos dig. Du har en väldans trevlig blogg måste jag säga.

  • tiname@live.se
   juli 23, 2021

   Välkommen hit! Tack för din kommentar och tack för fin återkoppling. Hoppas att du vill kika in här igen 🙂 Kram //Tina

Previous
SMÖRSLUNGADE PRIMÖRER TILL GÅRDAGENS GRILLMIDDAG OCH IDAG HAR VI VILODAG …