EN TRIPP TILL GÄSTRIKLAND…

I går morse tog vi färjan över till Nynäshamn och rullade upp till Stockholm för en halv dags snabb shopping. Mot kvällen rullade vi vidare upp till “landet” och under alla år vi åkt E4:an norrut så har vi åkt förbi det här stället; Dragon Gate men vi har aldrig kommit oss för att stanna till. Men den här gången gjorde vi det och det var faktiskt öppet! Här finns ett museum och en restaurang men hotelldelen är inte öppen och det vilar därför något spöklikt läskigt över denna speciella plats. Vi gick i alla fall in och köpte en dricka innan vi fortsatte vår lilla tripp.
Idag vaknade vi upp till den här härliga morgonen vid Fäbosjön. Spegelblankt och höstlikt och när solen kom fram så var det helt magiskt vackert!
Frukosten åt vi på klassiska Hanssons konditori i Hofors. En frasig fralla med ost och en kopp the, det var ju himmelskt!
Skälet till att vi åkte upp till Gästrikland var ju för det här… att vi skulle få säga hej till Ps pappa och mamma som numer har sällskap av varandra i den här vackra minneslunden på Hofors kyrkogård. En vacker stund på en vacker plats.
Lite shopping till väl på plats i Gävle. Det finns några riktigt bra butiker i denna stad; Muskot, Fico, Sivi och Ascot är några. Det finns också några bra inredningsbutiker men de hann vi inte med idag tyvärr. De här krokarna med text som jag såg i en provhytt tycker jag är en genialisk idé. Hur ofta står man inte där inne med alla kläder och skall försöka bringa någon slags ordning i röran. Bra där Lindex! På Brända Bocken mitt på torget kan man få ett glas vin och något gott att äta när man tar en liten shoppingpaus.
 Det här stället… jag säger bara; det här stället. Skall ni åka till Gävle av någon anledning så kan jag rekommendera detta fantastiska hotell: Grand Hotel som ligger precis vid Gävleån. Så snyggt, fräscht och jättetrevlig personal. Här på hotellet, på Grands Veranda skall vi äta middag i kväll och trots att vi tyckte att vi var ute i god tid så var det på ett hår att vi fick ett rum och ett bord i restaurangen. Ett populärt hotell alltså!
Ha en underbar lördag hörreni!
KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

No Comments Yet.

Previous
G:A MASTERS KAN MAN ALLTID LITA PÅ…