ETT LITET VINTIPS… OCH TANKAR EFTER BEGRAVNINGEN…

Hej!

Ja då har den här fredagen övergått till kväll och begravningen är över. Det blev en jättefin stund och det var så fint ordnat allting även om jag starkt ogillar begravningar. Men vem gillar begravningar… För mig är en begravning som att någon dör två gånger och jag är inte alls med på att det är nödvändigt med en begravning för att få ett avslut. Det är bara ångest och klumpar i magen och det enda man vet är att det kommer att bli jobbigt.

Nu var det här en liten begravning med bara vi, de närmaste och den var jättefin, precis som jag tror att Maggan skulle ha velat ha den, men de där begravningarna som är stora med många människor och man som närmast anhörig blir så exponerad för andra i olika tunga moment (när man går in i kyrkan, ibland sist av alla, när man ska gå fram och säga farväl vid kistan, hälsa på alla efteråt osv) när man har det så jobbigt; jag gillar inte det.

Jag respekterar de som vill ha det så såklart men om jag får välja kring min egen begravning så vill jag inte ha en traditionell begravning. En urnnedsättning med de närmaste i familjen om de nu vill det och sen kan de, om de vill, träffas tillsammans och dricka champagne, äta god mat med ett riktigt bra rött vin och minnas det som var det bästa med mig. Det sämsta med mig kan de hoppa över och även tårta och efterrätt. Möjligtvis en chokladtryffel i all enkelhet. Eller en Tiramisu men det tror jag bara är jag som gillar så det behöver de inte tvinga i sig för min skull. Lite bra musik; Depeche Mode, Human Leauge, Shots med Imagine Dragon (viktigt att det är Broiler Remixversionen), Leva Livet med Emil Assegård, If I die young med The Band Perry (funkar även om jag dör gammal ha ha och Vendela har koll på vilken version) då är vi hemma. Petra Marklunds “Händerna mot himlen” tycker jag också har sin självklara plats. Jacob och Johannes kan välja ut några godingar från min gamla vinylsamling, Philippa och Lilly kan bidra med något nytt som de tror att jag skulle gilla och Per har koll på min Spotifylista. Det räcker fint så… Då lovar jag att jag kommer att vara med där uppe i min himmel och tryggt veta att alla har en skön kväll tillsammans.

Men hörreni nu var det ju inte det Vita Arkivet vi skulle prata om. Vi skulle ju prata om vin också. Ett något mer positivt tema ha ha. Det här vinet har varit sommarens favoritvin här hemma hos oss. En fransos som passar till det mesta. Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär. Så god! Bra pris också tycker jag. Den kommer att få följa med oss även i höst. Helt klart!

Nu har vi en skön fredagskväll här hemma och i morgon varvar vi upp igen. då kommer min syster och hennes man hem till oss på middag. Sen blir det en söndag som vi kommer att ägna oss åt att plocka undan sommaren. Känns bra ändå. Jag är redo för hösten!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 Comments
 • Lena - gott för själen
  september 4, 2020

  Det låter som en toppenbegravning du riggat för. Bra ju! Man borde ju verkligen prata mera om det där faktiskt. Jag känner nu att jag har noll koll på hur mina nära skulle vilja ha det. Tack för inspo, även om det är tråkigheter.

  Och där har jag äntligen hunnit läsa ikapp mig bland dina härliga inlägg. Ha en fortsatt fin helg!

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   september 6, 2020

   Ja men visst är det så att man duckat för det här ämnet. Jag har börjat att sätta ord på vad jag känner även om det tar emot. Tack för fina ord Lena! Kram //Tina

 • Ulrica
  september 9, 2020

  Ja, som sagt.. vem gillar en begravning :(. Skönt ändå att den blev ljus och stämningsfull <3.
  Mina varmaste kramar och tankar till er!

Previous
NÄR UNGDOMARNA VÄLJER MIDDAG… OCH LITE OM MORGONDAGENS BEGRAVNING…