FABRIKEN FURILLEN…

Posted on

Hej!

Har ni varit på Furillen? Om inte så måste ni åka hit.

Furillen är en halvö på nordöstra Gotland och fram till 1970-talet var kalkstensindustrin aktiv här. Fram till 1990-talet var Furillen också ett militärt område så jag har inte satt min fot här förrän i vuxen ålder då försvaret monterade ner och öppnade upp områden som inte varit tillgängligt för allmänheten. En del av ön är ett naturreservat men i övrigt så ägs större delen av ön av Johan Hellström som är både fotograf och entreprenör. Det är inte konstigt alls att förstå att ett och annat photo shoot har genomförts här…

Här är hotellet Fabriken Furillen och här finns det så fina rum…

Miljön är magisk!

Det är så märkligt… jag tycker att den här miljön är så läskig men ändå dras jag till den på något konstigt sätt. Det är det där karga och ödsliga som får mig att gå igång och fantasin skenar iväg. Jag har läst för mycket deckare inser jag ha ha… Om ni åker dit så förstår ni vad jag menar.

Hur som helst så är Furillen värt ett besök om man vill uppleva en annorlunda miljö. Och passa på att ta en gindrink när ni ändå är där. Johans dotter Elisabeth har tagit fram en god och SNYGG gin som helt enkelt heter Hellström Dry Gin. Finns på Systembolaget. Elisabeth är för övrigt världens yngsta Master Distiller så missa inte!!!

Idag blir det en röj-och fixardag. Det ska tvättas, vi måste åka in till Visby och fylla kylen som ekar tom och det ska stökas med lite annat som vi hittills inte har prioriterat. En mellandag helt enkelt…

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 Comments
 • dianasdrömmar
  juli 20, 2020

  Så härligt ni har det kram

  • tiname@live.se
   juli 21, 2020

   Ja men det blev en fantastisk sommar trots allt! Kram //Tina

 • Mamma C
  juli 20, 2020

  Vilket coolt ställe. Det kan trigga igång de flestas fantasi, tror jag. I alla fall min när jag kollade på dina bilder.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juli 21, 2020

   Eller hur! Det är väldigt speciellt på Furillen… lite kusligt sådär…Kram //Tina

 • Lena - gott för själen
  augusti 3, 2020

  Så läckert det där stället. Har aldrig varit där, men hört och sett mycket från platsen. Förstår dig om det där med att det känns läskigt. Känslan av att man ska hitta nåt… usch!

  Kram Lena

Previous
LATA DAGAR PÅ FÅRÖ…