FÖRSTA DYGNET PÅ FÅRÖ SOM RUNDADES AV MED EN MAKALÖS KONSERT…

Posted on

I söndags körde vi upp till Fårösund där vi tog färjan över till Fårö. Vi har inte varit där sedan förra sommaren så det var verkligen dags för ett besök. Färjan över sundet tar bara sju minuter och vi passade på att åka över strax efter lunch eftersom det inte brukar vara några köer då. Vi fick köra på nästan direkt. Under sommaren är det tre färjor som kör nästan non-stop vilket behövs när det är så många som vill åka över till Fårö. Innan den tredje färjan kom kunde man få vänta i timtal på att få komma över.

Här lämnar vi Fårösund…

… för att en halvtimme senare ha checkat in och installerat oss i vår lilla campingstuga på Sudersand. För ett par år sedan bodde vi i en mysig stuga med både toalett, dusch och kök. De fanns tyvärr inte lediga just nu så vi fick nöja oss med en liten rackare till stuga där det endast fanns sängar och ett litet bord med stolar. Vi har bott i en sådan ett par gånger tidigare så jag visste vad som väntade men jag kan konstatera att camping verkligen inte är min grej. Att behöva gå iväg till ett servicehus och köa när man behöver gå på damernas eller ta en dusch där det är sunkigt och smutsigt är inget för mig. Det är ok att kalla mig både för bekväm och snobbig haha.

Men vi tog varsit glas bubbel och laddade inför kvällens konsert, och jag ser ju inte direkt ledsen ut…

Första stoppet blev vid Pojjo hos Ninni och Johan. Där åt vi en god rotisseriegrillad kyckling. Så gott!!!

Nästa stopp blev hos Lise och Janne, två kreativa själar som har skapat sitt eget sommarparadis på Sudersands camping. Det finns förtält och så finns det förtält. Ord är överflödiga…

En magisk plats och ett grymt fint campingboende.

Det dracks fördrink och sen cyklade vi bort till Stora Gåsemora.

Där mötte vi upp två av våra ungar.

Så laddade och taggade…

Moonica Mac startade upp…

… och sen kom han… en av mina husgudar; Thomas Stenström. Per har inte varit lika förtjust i honom som jag men efter den här konserten så känns det som att han har blivit omvänd. Vilken jäkla åkning!!!

Det kändes som att Thomas aldrig ville sluta spela. Han höll på i typ två timmar och jag ville aldrig att han skulle gå av. Jag är fortfarande uppfylld av den här spelningen och kan inte riktigt släppa tanken på hur bra den var. En makalös konsert med en makalös publik. Längtar redan till nästa tillfälle…

Ikväll är han med på Allsången och har en “efterkonsert” på SVT Play. Passa på!!!

Det är ju så att vissa artister måste ses live en gång för att man ska kunna ta dem till sig. Så var det när Per ville få mig att uppskatta “Bo Kaspers”. Jag tyckte att de spelade rena rama begravningsmusiken och kunde inte alls förstå deras storhet. Men efter den första konserten var jag fast eftersom de också är ett grymt liveband. Sedan dess har vi varit på deras konserter flera gånger. Bland annat på Gåsemora.

Nu är vi hemma igen efter två härliga dygn på Fårö och gissa om jag uppskattar vårt lilla risiga badrum här hemma nu. Ingen kö och det är ändå rent och fräscht. Det är bra att få lite perspektiv ibland. Vad vi gjorde igår och vilka stopp vi gjorde på vägen hem återkommer jag om i ett kommande inlägg.

Nu är vi inne i sista semesterveckan och jag kan inte fatta hur det kunde gå så fort men det är ju samma visa varje gång. Man känner aldrig att man är ledig tillräckligt länge. Men hittills har vi haft det fantastiskt så jag kan inte vara mer nöjd. Slappa dagar med Per blandat med roliga intensiva dagar med familj och vänner, det är semester för mig.

Nu åker grillen fram så jag får tacka för mig. Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma C
  juli 27, 2022

  Vilken härlig tur till Fårö.
  Kan bara säga wow vilket förtält 😀.
  Ska kolla på svt-play idag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juli 27, 2022

   Ja det var en härlig tripp! Och det där förtältet… ja vad säger man. Så himla fint! Kram //Tina

Previous
GÅRDAGENS FÖDELSEDAGSFIRANDE…