Mina dagar

GOTT NYTT ÅR…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Cervera, H&M och Åhléns.

Hej och Gott Nytt År på er!
Hoppas att ni också har haft en fin nyårsafton oavsett om ni firat stort eller smått. Vi firade smått med massor av god mat och dryck och jag vet inte vad det är som gör att allt drar ut på tiden så att efterrätten alltid plockas fram efter att man skålat in det nya året. Märkligt det där…
Hur som helst så inledde vi nyårsaftonskvällen med champagne och gratinerad hummer. Vårt recept återkommer jag till. 
De vackra champagnekuporna har vi haft i många år nu men jag är osäker på om de går att få tag på. Vi har i alla fall köpt våra på Kustnära i Visby.

Linneservetterna placerades lite ”slarvigt” i tallrikarna. Porslinet heter Nordic Sand och ni hittar det HÄR. Beiga linneservetter kan ni hitta HÄR men HÄR kan ni också hitta ett par superfina i en ny fin färg. Underläggen finns HÄR.

En Barolo blev det till oxfilén som vi åt tillsammans med potatisgratäng, färsk sparris och haricot verts. Det blev ingen bild på den rätten för jag har ännu inte knäckt koden till hur man kan få en kötträtt att se snygg ut på bild. Det ser bara osmakligt ut men ni som tycker om en god bit oxfilé med tillbehör kan ju ändå tänka er hur det kan se ut kanske…Vansinnigt gott var det i alla fall!

Efterrätten blev en vaniljpannacotta med hallonspegel. 

Vi lyssnade på Lena Endre som läste upp Nyårsklockorna vilken hon gjorde fantastiskt bra tycker jag. Sen skålade vi in det nya året på balkongen med grannarna och tittade på fyrverkerierna. Vår reflektion var att det var betydligt färre fyrverkerier i år. Det pågick under en väldigt kort stund och ingen är gladare än jag för jag tycker egentligen att det är helt onödigt av flera olika skäl. Men vackert är det, det kan man inte säga annat. 
Ja nu välkomnar vi 2020 och för min del så ska mitt ledord bli ”energi”. Förra året hade jag ”mod” som ledstjärna och jag tycker att jag följde den rätt väl. Jag klev ut ur min bekvämlighetszon med jämna mellanrum och jag känner mig nöjd men 2019 var också ett år som på olika sätt tog rätt mycket energi av mig. Det var knäoperation, slitiga jobbuppdrag och lite annat smått och gott som påverkat så i år får det bli prioritet att hitta tillbaka energimässigt. Jag tror att jag behöver lite mer flärd i mitt liv helt enkelt.
Nu ska vi gå ut på årets första promenad så ha en fin nyårsdag ni alla som tittar in. Vi hörs!
KRAM!

8 Comments

 • Lena - gott för själen

  God fortsättning!

  Haha, ja eller hur. Den där desserten tenderar att komma fram väldigt sent. Vi lyckades strax innan tolvslaget. Vi konstaterade också att det inte var så mycket fyrverkerier i år. Galet att skjuta tusenlappar rakt upp i luften. För att inte tala om de stackars rädda djuren. Vår hund bryr sig inte alls, som tur är, men många andra har ju dödsångest! Skönt att det minskar.

  Kram Lena

  • tiname@live.se

   Ja varför är det så med efterrätterna :-)? Vad skönt att er hund inte bryr sig för det är ju så synd om de djur som är känsliga för alla smällar. Ha en fin helg! Kram //Tina

 • Ulrica

  Vad härligt det låter med en lång skön middag <3. Jag tror nog med all säkerhet att du kan få en kötträtt att se smarrig ut på bild. Ett av "problemen" är att du har en blekare och lite mer "färgsvag" redigering av dina bilder och då får de bruna nyanserna lite mer gråaktig ton och därmed ser just kött lite mindre gott ut. Nästa gång vi ses över en middag så ska jag visa hur du kan göra för att redigera delar av bilden till att bli som du vill. Ordet energi hade jag både 2018 och 2019 och 2018 slog det in bra men 2019 blev ett anti-år rent energimässigt så vi kan väl slå oss ihop och hämta ny energi i år. Mitt fokusord för året blir harmoni istället. Lite mer flärd låter helt underbart!! Kör på det <3. KRAM

  • tiname@live.se

   Ja vi får stötta varandra i det där med energi… det är lätt att bli dränerad när man är engagerad i både det ena och det andra. Harmoni låter också som ett härligt ledord! Vi hörs vännen <3 Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *