Mina dagar

HÖGKLINT I KVÄLL…

Efter jobbet och efter att vi lämnat barnen åt olika håll tog jag en tur ut till stugan för att fixa ett par saker. På vägen tillbaka svängde jag förbi Högklint som visade sig från sin bästa sida i kväll. Uppe på klippan har man en vidunderlig utsikt åt olika håll och i kväll var det extra vackert.

Tittar man åt norr så ser man hamninloppet med domkyrkan S:t Maria i bakgrunden.
Vänder man blicken åt öster så ser man en gul byggnad. Det är Villa Fridhem som var prinsessan Eugénies sommarresidens under senare delen av 1800-talet. Idag är det ett sommarpensionat och nedanför den stora villan ligger en liten kaffestuga som är värt ett besök, om inte annat för den vackra utsiktens skull.
Söderut ligger Ygne fiskeläge och den platsen är speciell för mig och P. Vår första sommar ihop brukade vi då och då åka hit. Det är flera år sedan vi var där senast men det är verkligen en plats förenat med fina minnen. En härlig tid!

Annars är Ygne nuförtiden mest känt för att Mikael Persbrant har ett sommarhus här ute. Ett sommarhus som har varit till salu ett bra tag. Det verkar gå trögt…
Magiskt!
Så grönt och fint det är nu!
I kväll har de stora barnen i familjen lagat maten. Hemmagjord pizza med tomatsås, Prosciutto, lök och massor av mozzarella. Åhh vad gott det var och extra gott smakar det när man slipper att laga maten själv.

I morgon är det redan onsdag. Jösses vad tiden springer iväg.

KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *