Mina dagar

KNÄCKEN…

Det här är Knäcken, en välkänd profil från Stora Torgen i Visby. Under många år han legat på sin plats utanför ingången till världens bästa Ica-butik ”Torgkassen” på Stora Torget i Visby, som var vår granne under flera år. När det började bli kyligt ute makade Knäcken bara lite på sig till elskåpet där det vintertid var lite varmare. Där låg han timme efter timme och kikade på folk eller tog sig en liten tupplur men nåde den som försökte sig på att klappa honom, då fräste han till och visade väldigt tydligt att det inte var ok!
Nu finns inte Knäcken längre; han är sedan maj i år i katternas himmel och det känns faktiskt väldigt tomt när vi är på Torgkassen och handlar. Det har nu tagits fram ett förslag på att skapa ett minnesmonument av Knäcken i form av en staty på Stora Torget vilket jag tycker är en fantastisk idé. Stora Torget var stället där han hängde om dagarna och vad kan passa bättre än att låta honom få en egen staty på platsen där han trivdes som allra bäst.
Från Knäcken till födelsedagar… I kväll har vi varit hos fina mamma och firat hennes födelsedag! Vi har ätit god mat, druckit gott vin, firat och dragit de årliga julklappslotterna inför julafton. Det innebär att vi vuxna, i stället för att köpa en massa julklappar till varandra, drar en lott var och det namn som står på lotten är den man skall köpa julklappen till för en förbestämd summa (får man sitt eget namn, får man lotta om igen). Allt sker naturligtvis under stort hemlighetsmakeri och paketöppningen sker under högtidliga former på själva julafton där paketen öppnas ett i taget och sen skall det gissas vem som har gett vad till vem. Kul tradition som vi har hållit i under rätt många år nu. Barnen får dock julklappar precis som vanligt så det brukar ändå vara fullt under granen 🙂
Nu är det dags att ladda om inför torsdagens utmaningar. Godnatt Zzzz…
KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *