LITE MER AV VALENCIA…

I söndags vaknade vi upp till ett regnigt Valencia. Temperaturen sjönk och vi fick klä på oss lite mer än i lördags då det var 30°. Vi mötte upp Lilly och så gick vi till ett café där vi åt en supergod frukost. DDL Boutique… lägg det på minnet om ni åker till Valencia.



Ja ni ser ju… Inte bara gott… snyggt också!



I söndags var det Valencia halvmarathon. Naturligtvis skulle vi över på andra sidan men det fanns inga slussar så det var bara att hitta en någorlunda hyfsad lucka och springa med i loppet för att komma över till andra sidan. Haha, jag lovar er att det var en syn för gudarna när jag sprang med i Valencia halvmarathon en bit.
Vi var förbi Centralstationen och köpte tågbiljetter tillbaka till Alicante inför måndagens hemresa och här var det old school. Här jobbar vi inte med nummerlappar utan efter 30 minuters kö så kom man äntligen fram till luckan.


Planen var att vi skulle hyra cyklar och cykla längs med den gamla uttorkade floden som de gjort om till en park men vädret var lite för risigt för det så vi programmerade om och gick på en shoppingrunda istället. Det blev några fynd minsann!


Pausade vid ett mysigt café men jag minns tyvärr inte vad det hette.



Dags för lunch som blev en macka från Foccarian Mercat. Jag älskar den här typen av hål i väggen. Jag önskar att vi kunde få se mer av det i Sverige. Det här stället ligger precis intill Mercat Central; marknaden som vi var på dagen innan.


Ett stopp vid ett annat litet hål i väggen. Så mysigt och gott. El Patio Pepa. Ligger på Calle de La Purisma.

Katedralen i Valencia. Här kan man gå upp i ett torn och få en vidunderlig utsikt men det var ingen bra dag för det. Det får vi spara till nästa gång.

En fotbollsmatch pågick och det stod folk utanför och drack öl samtidigt som de såg på matchen. Det skulle heller aldrig få hända i Sverige.


I Lillys kvarter ligger en supermysig vinbar. När man beställer in något att dricka i Valencia så får man alltid oliver. Jag älskar oliver men jag älskar inte att de petar in någon slags fisk i oliverna; typ ansjovis. Det tog ett tag innan jag fattade vad det var som smakade underligt men så såg jag vad det var och då tog det tvärstopp. Inte min grej…


Igår kom Lilly och åt frukost med oss på hotellet sen var det dags att kramas hej då. Hon gick till sin skola och vi gick till tåget för att åka tillbaka till Alicante. Så vemodigt… Tåget var lite försenat in till Valencia men kom in ”right on time” till Alicante.

Vi möttes av det här i Alicante och så fint ändå. Det är ju likadant på Gotland även om det inte är lika stora problem där som här. De är inte emot turister men är emot att det blivit en klassfråga.



När vi kom fram till Alicante så hann vi med en sväng längs med ”Svampgatan” som leder till Gamla Stan. Den ligger inte alls långt bort från Centralstationen. Det var tidigare en trist gata tills man i Alicante bestämde sig för att göra den mer trevlig för barn och vuxna längs med vägen. Vi svängde av ner mot hamnen…


… och åt en jättegod lunch innan det var dags för oss att ta en taxi till flygplatsen. Det tar en knapp halvtimme att ta sig dit och kostar ca 20 Euro.

Vår flight gick och kom fram i tid och vi fick en fantastisk solnedgång på vägen hem. Här ser man att jorden faktiskt är rund.
Vilka fina dagar vi fick i Valencia med vårt yngsta flickebarn. Så mysigt och roligt att få se hur Lilly bor och vart hon går i skolan om dagarna. Valencia var över förväntan verkligen och jag kan rekommendera en resa hit. Lagom stort, vackert, lätt att ta sig med buss, tunnelbana eller taxi. Allting ligger rätt centrerat så man kan också promenera överallt som vi gjorde. Förutom när vi åkte till havet då för det ligger en bit bort. Men med en Uber så kostar det inte många kronor att ta sig dit.
Nu är det vardag igen och nu blir det jobb på Arlanda några dagar. Ha en fortsatt fin vecka!
KRAM!

2 Comments
Monika
Älskar oliver i alla former och även olivolja. När dottern med familj var i Spanien förra året hittade de olivpasta med tryffelsmak i små glasburkar som de åt där på kex till drinken men också bunkrade med sig hem. Vi fick en burk som vi hade på pinsa, så gott. Jag tycker även om oliver med fisk i, ger så god umamismak. Umami förhöjer det mesta enligt mig.
Kram
tiname@live.se
Jag älskar också oliver och olivolja men inte när de stoppar i anjovis eller andra fisksorter. Den kombon klarar jag inte av. Kram //Tina