Allmänt

MÅSTE KÖPA NYA…

Hej hallå!

På Tjärhovsgatan på Söder här i Stockholm har Åsa Lindström en butik där hon säljer sin vackra keramik. Och det är inte vilken keramik som helst. Jag är helt besatt!!! Vi har haft hennes muggar här hemma i många många år nu men med tiden så har muggarna blivit färre och färre. Oftast har det varit jag som klantat till det och lyckats slå emot dem mot något så att de har gått sönder.

De kostar en slant men det är de värda för jag har hittills inte hittat några som jag gillar mer än de här så det är bara att plocka fram ”stora plånboken” och investera i ett gäng nya.

Sommartid hittar man dem i Hablingbo på Gotland där Åsas man driver Hablingbo Crêperie och vintertid som sagt på Söder här i Stockholm. Missa inte om ni är på Gotland.

Så sorgligt med Björn Natthiko Lindeblad. Jag hade på känn i höstas när han sa att han inte skulle finnas kvar när våren kommer att han skulle välja den vägen han gjorde och så blev det. Och jag förstår det. ALS är en fruktansvärd sjukdom och tidigare i mitt yrkesliv har jag mött människor som drabbats av den här förbaskade sjukdomen och vet hur hemsk den är.

Jag hade förmånen att få träffa Björn och prata med honom för några år sedan när jag var på ett frukostseminarium någonstans här i Stockholm. Jag minns inte var… Jag brukar vara svårflirtad när det handlar om föreläsningar och seminarium; det är få tillställningar som fångar mitt intresse på djupet men det var något hos den här mannen som gjorde att jag lyssnade på vartenda ord som han förmedlade. Han röst, hans humor och han sätt att förmedla saker och ting grep tag i mig på ett sätt som få gör. Vi fick en pratstund tillsammans innan seminariet han och jag och när jag var tvungen att smita iväg tidigare av någon anledning så sa han ”Hej då Tina” och något mer som jag inte minns, inför alla. Hur kunde han ens minnas mitt namn… Ännu en speciell person som inte längre finns kvar…

Här hemma händer det inte så mycket mer än att vi jobbar och tränar. Igår var vi på gymmet och idag blev det yoga här hemma. Imorgon blir det gymmet igen och på fredag blir det en PW. Sen blir det vila i helgen. Bra jobbat ändå eller hur! Inte för att jag märker någon förändring än så länge men det känns bra och jag känner mig starkare för varje dag som går. Jag ska verkligen försöka hålla i nu men det jag tycker är svårt är kosten. Jag har inga problem med att ställa om den men jag har svårt att förstå vad jag ska äta för att träningen ska ge bäst effekt. Det finns så många teorier som går emot varandra men jag får fortsätta att läsa på och har ni några bra tips så hit me!

Vi hörs!

KRAM!

4 Comments

 • E

  ALS är en grym sjd. Har du läst UllaCarin Lindqvist bok? Hon fick ALS, arbetade på rapport tror jag det var. Ro utan åror är titeln om jag inte minns fel. Stark bok som rekommenderas. Kram

  • tiname@live.se

   Ja verkligen hemsk! Ja, jag har läst den. Två gånger faktiskt och det är verkligen en gripande bok. Kram //Tina

 • mamma C

  Vi hade en vän som gick bort i ALS det för ett år sedan.
  Det var snygga muggar så det är klart du vill ha nya igen.
  Bra jobbat med din träning och ha en bra dag.
  Kram Carin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *