NÄR MAN FÅR FIKA MED SIN BÄSTIS OCH ÄTA ÅRETS FÖRSTA RABARBERPAJ…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till Åhléns.

Hello!

I helgen tittade min “bästis” Kia förbi. Vi har känt varandra så länge nu, sen tonåren faktiskt, och när vi ses fortsätter vi alltid där vi avslutade senast. Inte svårare än så. Visst är det härligt! Jag är så glad över att hon och hennes Evert finns i våra liv.

När vi träffar de här två så skrattar vi mest hela tiden. De är bland de roligaste jag vet och nu längtar jag verkligen efter att vi kan få ses igen… på riktigt… så att vi kan få surra i fatt om allt i lugn och ro, och inte som nu i helgen, att behöva oroa oss över avstånd och att det ska börja regna när vi nu var tvungna att hålla oss ute på altanen.

Årets första rabarberpaj svängde jag ihop på rabarber som jag fått av min syster. Vi har också rabarber i vårt trädgårdsland med de hade inte alls växt till sig som de vi fick av syrran. Trädgårdsland och trädgårdsland förrästen… det är inte så mycket som växer där nu förtiden. Det är rabarbern då och ett par hallonbuskar och lite gräslök. Allt annat har gjort sitt och på grund av att vi inte är här hela tiden så lever det där trädgårdslandet sitt eget liv numer.

Inser att vi behöver köpa en ny pajform. Den här gör ju ingen människa glad. HÄR finns en superfin som också finns i flera olika fina färger. HÄR hittar ni en annan variant som också är lite annorlunda än en vanlig klassisk pajform. Den HÄR kan man ha både till paj och gratäng.

Vilket väder vi har haft idag. Blåst och regn men ingen snö i alla fall som på så många andra håll. Just nu skiner solen igen. Välkommen tillbaka! Det blev på förekommen anledning ingen lunchpromenad idag för det kändes inte alls lockande att ge sig ut i ruskvädret men redan i morgon ska det bli lite bättre väder igen. Då ska vi göra en liten lunchutflykt är tanken.

Ja, det var den här onsdagen det… Nu har vi några dagar kvar sen vänder vi tillbaka till Stockholm igen. Vi har gjort det vi behövde här hemma på ön… för den här gången… vi kommer att behöva åka tillbaka igen. Så småningom.

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • Kia
  maj 13, 2020

  Tack Tina, så fint du skriver 🙏❤️. Ja det är verkligen så mysigt o roligt när vi träffas. Tänk vilken tur vi hade som lärde känna varandra där på 80-talet nån gång🙏🥰🤩…bästisar då och nu. Hoppas nu vi kan få hänga lite med er i sommar . Kram😘

  • tiname@live.se
   maj 14, 2020

   Ja verkligen sån tur. Tänk så mycket roligt vi har gjort tillsammans under alla år. Jaaaa i sommar måste det bara bli så att vi kan få hänga tillsammans. Saknar er! Kramar //Tina

 • Mamma C
  maj 13, 2020

  Så gott med rabarberpaj och tillsammans med sin bästis dessutom.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   maj 14, 2020

   Årets första är alltid godast :-). Kram //Tina

 • ulrica
  maj 14, 2020

  Så himla mysigt att umgås och träffa en bästis är aldrig fel :-). Åh med rabarberpaj dessutom!!
  Mamma har planterat en rabarberplanta hos oss, så förhoppningsvis kommer även jag kunna göra paj framöver :-).
  Ha en toppendag!
  KRAM Ulrica

  • tiname@live.se
   maj 14, 2020

   Eller hur! Den kommer att ta sig med all säkerhet. Har vår klarat sig år efter år trots att den inte får någon kärlek alls så kommer din att klara sig. Tack vännen! Kramar //Tina

Previous
DAGENS TIPS…