NÄR MAN FÅR FIRA YTTERLIGARE EN ÄLSKAD SON OCH FÅR ÄTA MAT FRÅN EN SOUS VIDE…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Cervera.

Gokväll i stormen!

Jag har förstått att det stormar på ordentligt både här och där i vårt avlånga land. Här i Stockholm märker man inte så mycket av det men jag hör ändå att vinden tar i lite mer än vad den brukar göra. Hoppas att det lugnar ner sig tills i morgon då vi åker iväg men vi lär nog ändå märka av det på väg till flygbussen misstänker jag.

Ikväll får ni hålla till godo med ett gäng mer eller mindre suddiga bilder. Jag håller på att trixa med mina inställningar i kameran. Ibland går det bra och ibland går det mindre bra om jag säger så men jag kämpar på. Förr eller senare ska jag få till det. Jag är som sagt inte så teknisk och tålamodet är det sisådär med men jag jobbar på att få koll på vilka inställningar som ger riktigt bra bilder och vilka som blir mer suddiga. Som sagt… förr eller senare…

Igår mot sen eftermiddag promenerade vi bort till Jacob som bara bor ett stenkast bort med sin familj. Tänk att min äldsta son redan är 31 år… en svindlande tanke… Fina älskade Jacob som kom till oss en februaridag för många år sedan. Jösses vad nervös jag var som förstagångsmamma men vi kunde inte ha fått ett finare förstabarn för han var så lugn och trygg och lotsade oss igenom den där första skakiga tiden, precis på samma sätt som han gör nu. Lugn och stabil är nog den bästa beskrivningen av min Jacob.

Här sitter han till vänster tillsammans med lillebrorsan Johannes…

… under tiden som hans Linda och Loa fixar tårta till pappa.

Och det här vilddjuret då… Lilla Majken som inte är är still en endaste sekund och varvar mellan att sjunga och dansa till Pippi Långstrump och Björnen sover.

Och den här lilla älsklingen då… Loa som är en kopia av sin pappa som liten.

Till middag bjöds det på tacos. Inte en klassisk tacos… istället fick vi en variant på den klassiska fredagsmysrätten i form av kyckling och rostas som tillagades in deras Sous Vide. Till det fick vi bland annat tomatsalsa, syrad rödkål, picklad rödlök, chilimajo och massor av koriander. Såååå gott och att tillaga köttet i en Sous Vide är verkligen en höjdare. Det blir så mört och gott. Alldeles perfekt! HÄR kan ni hitta en cirkulator och HÄR kan ni hitta en vakuumförpackare. Sen är det bara att sänka ner vacuumförpackningen i ett vattenbad och invänta tills allt blir klart. Ett smidigt sätt att laga riktigt bra och god mat. Till småfolket som redan ätit middag blev det en skål plockgodis istället.

Ja och hur går det med packningen då? Bra måste jag säga. Jag är på banan och har koll på vad jag vill ha med mig. Med det inte sagt att allt får plats men det ska vi ta reda på nu…

Vi ses i Egypten!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Kia
  februari 9, 2020

  Fina bilder på barn o barnbarn💫❤️. Ha det så bra på resan🏝😘kram

  • tiname@live.se
   februari 11, 2020

   Tack snälla du <3! Ja nu är det skönt att få lite sol och värme igen. Hälsa familjen! Kramar //Tina

 • Lena - gott för själen
  februari 10, 2020

  Så mysigt att få fira och träffas så där emellanåt. Och konstatera att barnen blivit fina vuxna som man är så stolt över. Fint!

  Ha en trevlig resa!

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   februari 11, 2020

   Ja, det är det bästa att få umgås med sina vuxna barn <3 Tack, vi njuter av sol och värme nu!!! Kram //Tina

Previous
OM MAN VILL TA EN FIKA ELLER LUNCH I LOFSDALEN OCH “AFTER SKIA”…