NU ÄR DET DAGS…

Posted on

Hello!

Det var ett tag sen, men nu har vi packat våra väskor för att i kväll resa ner till Gotland.

Vi är ytterst medvetna om vad reserekommendationerna säger. Det här är ingen nöjesresa eller turistresa utan en nödvändig sådan. Vi hade ju egentligen planerat att resa ner en vecka över påsken för att jobba och styra upp en del annat men vi ändrade våra planer eftersom det fanns indikationer på att det var väldigt många som skulle resa ner till Gotland just över påsken. Vi kunde skjuta på vår resa en tid och var inte tvungna att åka dit just då när så många andra hade bokat resa till ön, så vi bokade av.

Hur som helst så kommer vi nu att resa ner ön där vi har bott största delen av våra liv och där vi bor till stora delar av året. Pers barn bor också på Gotland tillsammans med sin mamma och det, i kombination med att delar av mitt jobb utförs där, är orsaken till varför vi brukar vara på Gotland ofta, året runt. Det är också bland annat skälen till varför vi åker just nu. Jag tänker att det är lika bra att jag förklarar det så att inte någon som inte vet hur vårt liv ser ut tror att vi bara susar iväg i sus och dus. Det gör vi inte.

Vad gäller resan ner med färjan så vet jag att Destination Gotland har begränsat antalet platser och sprider ut de platser som finns så att man inte behöver sitta nära någon annan. Just nu finns det inte så många bokningar när vi ska resa. Båtbussen har också ett begränsat antal platser. Det känns tryggt. De bokningar som finns på färjan består av resenärer fifty-fifty från båda hållen har jag sett. Det är alltså inte bara vi “fastlänningar” som reser ner till Gotland utan det är lika många gotlänningar som planerar att resa från ön nu i veckan som sen så småningom, efter helgen, vänder tillbaka. Jag utgår ifrån att alla, liksom vi, har sina skäl till varför och lägger inte några värderingar i det. Man har ju faktiskt inte en aning om vad som ligger bakom varje beslut.

Att just Valborg råkar ligga nu i helgen har inget med att göra att vi reser just nu. Det är som sagt andra saker som styr. Vi har inga traditioner kring Valborg alls och vi brukar alltid vara hemma själva.

Ja då vet ni när det nu framöver kommer att dyka upp en del gotlandsbilder här på bloggen.

Ha en fortsatt fin tisdag trots att det är snö och snöblandat på många håll!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 Comments
 • Mamma C
  april 28, 2020

  Okej, ha en bra resa nu.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   april 29, 2020

   Tack Carin! Såg att det restriktionerna i Spanien är på väg att lätta nu. Så skönt för er! Kram //Tina

 • Maria Wiker
  april 29, 2020

  Jag förstår mycket väl att ni måste åka till Gotland och fattar såklart att det inte är nöjesresor man alltid gör till sina fritidshus eller sina andra hem, som det ju faktiskt är för flera av oss. Vi kommer också bli tvungna att åka i sinom tid, för att man kan inte bara låta bli att titta till ett gammalt hus, bara för att det ligger en bit bort… vad som kan hända med hus och båt m.m tar inte paus när det är Corona-tider. Däremot kan man låta bli att åka så ofta som man gjort, för nöjes skull.
  Men… även om jag absolut förstår att du måste förklara, så tycker jag att det är jättesorgligt att vi måste förklara oss… Tonen från alla självutnämnda experter och poliser är inte trevlig i social medier. Det har blivit en hets på friska resenärer, restauranggäster och människor som faktiskt försöker hålla samhället igång. Det är läskigt att tänka på vad som kommer hända i förlängningen, hur många som blir utan jobb och alla som mår psykiskt dåligt… Usch och fyyyy säger jag, det är så ovisst, otryggt och oroligt nu…
  Passa på att andas havsluft, njut av vackra omgivningar, titta till huset och ta hand om varandra nu!
  Kram / Maria

  • tiname@live.se
   april 29, 2020

   Ja du vet ju precis hur det kan vara och precis, de där nice to have-resorna, de får vi välja bort nu men de vi bedömer som nödvändiga de måste vi ju göra. Så länge det inte finns någon samlad instans för bedömningar så får vi ju göra våra egna bedömningar efter bästa förmåga. Vi har blivit så vänligt bemötta här nu när vi landat ner på ön och jag vilar lugnt i det även om jag känner att jag på något sätt alltid behöver förklara mig. Var rädd om dig Maria och ni har min fulla förståelse när det är dags för er att göra en nödvändig resa till era olika hem. Kram //Tina

 • Kia
  april 29, 2020

  Hoppas ni får en mysig vistelse här på ön och att ni får njuta trots dessa konstiga tider. Längtar till att allt ska bli som ”vanligt” igen …..tyvärr verkar det dröja 😟Hoppas vi kan få möjlighet att träffas längre fram i sommar. Ha det gott. Kramar 😘🥰❤️

  • tiname@live.se
   april 29, 2020

   Tack snälla fina du! Ja nu är det konstigt minst sagt… Klart vi ska ses, om inte annat utomhus. Vi hörs fina du <3. Kramar //Tina

 • Ulrica
  maj 2, 2020

  Jag tycker att det är så synd att vi numera måste försvara varje beslut att göra saker.. jag fick sitta igår och försvara att min pappa var hemma hos oss och hjälpte till att tapetsera.. människor tar liksom för givet att jag var hemma och hostade på min pappa.. varför tar man alltid det värsta först i tanken? Jag kan ju faktiskt befinna mig på annan plats för en stund. Näe, jag blir lite ledsen på medmänniskor som måste döma så hårt.. men men.. strunt i det nu :). Jag hoppas att ni får en helt magisk tid på Gotland, även om det också innebär en hel del jobb den här helgen.
  Stor kram

  • tiname@live.se
   maj 2, 2020

   Det är sant som du skriver att det kan finnas skäl till olika saker och ting som man kanske inte alltid väljer att delge. En del människor kan vara väldigt snabba med att dra slutsatser och tänker kanske inte ett varv till innan de har skapat sig en bild av hur det är utan att egentligen ha en aning. Jag känner egentligen inte att jag har något behov av att försvara mig på något sätt för jag vet ju att vi har våra skäl men för att motverka att någon drar iväg i tanken och undrar över vad tusan vi håller på med i dessa tider så kände jag att det var lika bra att skriva några rader så att folk vet. Tack fina du. Det är trots allt lite skönare att vara här ute på landet i lugn och ro än att vara mitt i Stockholms innerstad just nu. Jag passar på att njuta så mycket jag kan. Kram //Tina

Previous
EN LUNCH PÅ STAN…