Mina dagar

PÅ KONSERT I BURGSVIK…

Kring lunch i tisdags packade vi bilen med cyklar och allt och körde söderut. Första stoppet blev vid Djupvik för att äta lunch. Jag ska visa bilder därifrån men det blir i ett annat inlägg. Målet för den här lilla trippen var Grå Gåsen i Burgsvik; stället där inspelningarna av ”Så mycket bättre” brukar ske. Men mer om det senare.
Burgsvik är en mysig liten ort på södra Gotland och här har jag haft en hel del släktingar när jag växte upp. Jag har varit här mycket när jag var liten så Burgsvik är definitivt en favorit för mig. Väl framme checkade vi in i vår lilla campingstuga.
Jag brukar få frågor om mina klänningar och den här ”gamla trasan” har hängt med ett tag och är från Vintage By Fe. Jag köpte den i den lilla butiken på Stelor i Västergarn där de brukar ha en massa fina grejer.
Det visade sig rätt snabbt att vi kände typ alla våra grannar på campingen men de flesta var mer rutinerade än vi och hade egna husbilar i varierande storlekar.

Lite piff sen cyklade vi ner mot hamnen där vi mötte upp vänner…

När vi kom fram till Grå Gåsen där konserten med GES var så blev jag stoppad av en vakt som såg min systemkamera och sa att den fick jag inte ta med in. Orsaken var at Orup sagt ifrån om att inga konsertbesökare fick ha med sig systemkameror in på området. Efter lite ordväxlingar fick jag ta med den in förutsatt att jag inte använde den. Nu kanske det finns något skäl som jag inte greppat men det är ju tillåtet att fota och filma med mobilkameror och det fanns ingen information om det i de utskick som vi fick innan konserten där det framgick att man inte fick ha med sig egna stolar, hundar, paraplyer mm. 
Väldigt konstigt och just att det var Orup som sagt att man inte fick ha systemkameror med sig in var ännu mer konstigt…
Så ett par suddiga bilder tagen med mobilen blev resultatet.
Men viken konsert! Otroligt härlig stämning och låtarna… ja vad säger man om dem… man kan ju sjunga med i varenda en. Sista låten; VM-låten var ganska mäktig om man säger så.
Efter konserten cyklade vi tillbaka till hamnen och campingen där vi rundade av kvällen hos våra rutinerade campingvänner. 
Under gårdagen blev det bad i Burgsviks hamn. Det finns även en liten sandstrand men den var inte så rolig; i alla fall inte igår. Men bad från bryggorna i hamnen funkar utmärkt. Det blev några dopp under dagen som måste ha varit en av de varmaste den här sommaren.

 Sen var det dags att checka ut från campingen och åka hem till Tofta igen och vi konstaterade att det här med campingliv inte riktigt är vår grej. Vi gillar att det är så mysigt och enkelt att kvista över till grannen och snacka lite; det är en speciell stämning på något sätt men det här med att inte ha ett eget ordentligt badrum med dusch det har vi blivit lite bekväma för. Men på fredag är det dags igen… då ska vi bo i campingstuga på Fårö så vem vet. Vi kanske blir bitna.
Gårdagskvällen hos våra vänner var supermysig. Jättegod mat och glada och trötta tog vi en taxi tillbaka ut till landet.
Något som inte är så kul är att jag har fått yrsel. Jag kände det i går morse när jag vaknade och reste mig upp att det snurrade till ordentligt. För några år sedan fick jag yrsel som orsakades av kristaller som lossnade i innerörat. En rätt vanlig åkomma men sååå jobbig. Jag tänkte att det kanske bara var något tillfälligt men i morse när jag vaknade och vände mig om i sängen så snurrade det runt riktigt ordentligt igen och jag inser att den är tillbaka. Nu har jag gjort en övning jag ska göra två gånger om dagen som ska hjälpa mot yrseln (den är inte rolig alls för man framkallar yrsel och provocerar bort den) och sen är det bara att hålla tummarna för att den inte sitter i länge utan att det blir en kortvarig historia. Just nu känner jag mig vimmelkantig och konstig och det här var ju inte vad man behövde i den här värmen.
Det får bli en lugn dag här hemma idag.
Ha en fin torsdag!
KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *