PORTAL…

På S:t Eriksplan ligger stjärnkocken Klas Lindbergs krog Portal. Där har vi varit flera gånger och här blir man aldrig besviken. Här serveras skandinavisk och nordisk-inspirerad mat med fokus på svenska råvaror. Klas har vunnit massor av priser för sin matlagning bland annat OS-guld med svenska kocklandslaget, Årets kock 2012 och han har även ansvarat för nobelbanketten. Jag minns att första gången vi var på Portal så hade han nyligen öppnat och han kom fram till gästerna vid borden och snicksnackade. Så trevligt!
Helena och Magnus, våra vänner från Västerås landade in i Stockholm under dagen och när kvällen kom så möttes vi först upp här hemma på ett glas champagne.

Vi gick sen den korta biten bort till Portal och vi startade upp med ett glas Vermouth.

Jag åt pilgrimsmussla med tryffel till förrätt. Hur gott!!!

Till varmrätt åt jag en Gös med skogssvamp, krämig potatis och gurka som var alldeles perfekt tillagad. Övriga åt Ankbröst med pumpakräm och rödvinssås som också var supergod. Jag fick provsmaka lite och det var nästan så att jag ångrade mig.
En härlig kväll med fina vänner och innan vi stängde kvällen så tog vi en drink på Apropos. En liten, liten mysig bar som är som ett hål i väggen. Den får ni inte missa om ni är i krokarna.
Idag har vi varit på stan och köpt födelsedagspresenter till Loa och Majken som fyllt år. Så i morgon blir det häng i Vaxholm.
Ha en fortsatt fin lördagskväll!
KRAM!

2 Comments
Monika
Din rätter ser helt underbara ut båda två. Jag hade föredragit gösen framför ankbröst. Rätt tillagad fisk är det godaste man kan äta tycker jag och magen blir också nöjd.
Kram
tiname@live.se
Rätterna var både fint upplagda och goda! Älskar både fisk och kötträtter på restaurang. Kram //Tina