RECEPT PÅ INLAGD SILL MED INGEFÄRA OCH CITRONGRÄS…
Inlägget innehåller en reklamlänk till Lagerhaus.
Hallå!
Idag får ni hålla tillgodo med en sillburk. Det är både högt och lågt här på bloggen… och det här inlägget hamnar väl någonstans mitt emellan epitetet ”vardag till flärd” kan jag tycka… det är ju ändå en viss njutning att få ta en sillbit tillsammans med färskpotatis, ägghalvor och allt man nu brukar ha till. Inget man äter till vardags och det är ju inte heller speciellt flärdfullt så ja… mitt emellan blir bra!
Den här sillen som jag gjorde till midsommar är hur enkel som helst att göra och går supersnabbt. Jag köpte två förpackningar fem-minuters sill och satte igång. Här kommer receptet.
Du behöver:
8 urvattnade saltsillsfileér
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 citrongräs
1 jalapeño
4 cm färsk ingefära
1 knippe färsk koriander
Skär sillen i 1⁄2–2 centimeter breda bitar. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp. Skiva citrongräset och jalapeñon tunt. Skala och skiva ingefäran tunt.Varva sillbitarna, med citrongräs, jalapeño, ingefära och koriander i en glasburk. Häll på lagen och låt sillen dra ett par timmar innan servering. Klart!
Enkla glasburkar att lägga in sill och annat gott i hittar du HÄR.
Annars rullar det på här hemma. Var på Mall of Scandinavia och fyndade i går efter jobbet – ska visa inom kort – Vi ska ju på 40-årsfest i helgen och då måste man ju fixa något snyggt att ha på sig. Idag har jag varit hos naprapaten och det går stadigt framåt med mitt knä så jag fick godkänt idag också. Så skönt! Klarar av det mesta nu utan att bära tungt och springa. Men det slipper jag så gärna…
Ha en fortsatt fin onsdagskväll!
KRAM!