Allmänt

SOMMARMORGON MED GETINGJAKT…

God morgon… eller snarare God förmiddag!

För morgonen har ju övergått till förmiddag nu. Gränsen för mig går nämligen vid 10. Allt innan 10 är morgon. Men jag var uppe tidigt idag, trots att jag är ledig, för att ta emot Getingjägaren. Han hittade inget getingbo men däremot så hittade han drottningen som jag slog ihjäl i går morse. Det är ju hon som bestämmer vart boet ska vara och alla hennes små män de bara hänger på. En av hennes getingmän var förbi i morse och kollade efter henne och jag tog snabbt på mig morgonrocken (klockan 04.00 på morgonen ha ha) och skulle springa ut och kolla upp vart de tar vägen när de surrar där runt vårt fönster men då blev det tyst. Jag gick och la mig igen och sen kom ingen mer så förhoppningsvis är de borta nu. Getingjägaren sprayade lite i alla håligheter ändå för säkerhets skull.

Det är något visst med sommarmorgnarna här på landet. Att få sitta ute och äta frukost och dricka morgonte på altanen, det är den bästa starten på dagen. Det är fortfarande behaglig temperatur, fåglarna kvittrar och grannarna har ännu inte vaknat. Lugnt och skönt!

Idag ska jag bara skrota här hemma och fixa lite av varje innan jag ska åka in till Visby för att fixa några ärenden och hämta upp min darling. Det blir en picknick på stranden ikväll är tanken. Det har jag längtat efter så mycket.

Ha en fin fredag!

KRAM!

6 Comments

 • Mamma C

  Hoppas de är puts veck nu, de odågorna.
  Visst är det skönt att kunna sitta ute och äta sin frukost och dricka sitt kaffe/te.
  Ha en fortsatt fin fredag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Ja men jag tror faktiskt att de är väck nu. Skönt… Frukost ute är verkligen den bästa starten på dagen. Är helt enig med dig där! Kram //Tina

 • Ulrica

  Vad skönt ändå att ni hittade drottningen. Det finns förstås en annan sida av saken och det är att en getingdrottning är riktigt bra att ha i en trädgård då hon håller de ”onda” getingarna borta från trädgården och hanterar resterande ganska tufft och de ska ta hand om löss och annan ohyra bland blommor och träd :-). Men det är långt ifrån alla som vill ha dem i trädgården och då får man såklart utrota dem :-).
  Stor KRAM

  • tiname@live.se

   Ha ha , ja men så är det säkert men jag vill inte väckas av getingar som surrar runt huvudet varje morgon. I övrigt så kan de få hänga där ute i vår trädgård om de vill men inte hos oss i huset. Jag ska kanske fixa ett sånt där insektshotell… Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *