Allmänt

1:A FEBRUARI, TEATIME OCH EN SNICKARE PÅ BESÖK…

Hej på er!

Alltså, det känns så skönt att få lämna mörka januari bakom oss nu. Idag är det ju äntligen 1:a februari och även om februari är min värsta månad på året så är det i alla fall ett steg närmare ljus och värme trots allt. Välkommen säger jag!

Ikväll när vi var inne i Visby för att göra ärenden så passade jag på att fylla på teförrådet. Visby innerstad är så vacker även på vintern och särskilt här i S:t Hanskvarteren. Här ligger bland annat Kränku där man kan få välja mellan hur många olika te- och kaffesorter som helst.

De har inte bara kaffe och te. Är man godissugen så finns det massor av gott i hyllorna.

”Den raude” är en ny tesort för mig som jag inte har provat tidigare. Det är ett rött te utan koffein i som jag kan dricka på kvällarna. Jag brukar dricka vitt te annars men det smakar inte lika mycket som det här röda som jag testar precis just nu faktist, under tiden jag sitter här och bloggar. Gott! Regnbågste är annars min absoluta favorit men det kan jag inte dricka på kvällarna; då somnar jag aldrig.

Tidigare idag kom det också en snickare på besök här hemma. Vi har ju länge haft planer för att fixa både det ena och det andra men det kom av sig allting i samband med pandemin. ”Vår” snickare har haft fullt upp och tidigast i höst kan vi få hjälp med de lite större grejerna som exempelvis byte av tak, badrum i annexet mm. Utbyggnaden av altanen hoppas vi att han kan få till innan sommaren i alla fall och minirenoveringen av köket här inne i huvudbyggnaden. Det sistnämnda är verkligen så risigt men vi har hela tiden tänkt att det får duga eftersom det här ju är ett fritidshus och sommartid lagar vi nästan alltid mat i uteköket. Nu tillbringar vi så mycket mer tid här än vad vi har gjort tidigare om åren och då blir ett fräscht kök allt viktigare. Känns så spännande att vi äntligen är på gång. Nu väntar vi förvisso in offerterna på de olika jobben så vi ska väl inte ropa hej. Har hört att priset på byggjobb har gått bananas under pandemin så det kanske blir en chock. Det lär visa sig.

Nu ska jag googla på köks- och badrumsinredning. Skoj! Vi hörs!

KRAM!

4 kommentarer

 • Monika

  Vi kontaktade också en snickare som inte heller hade tid förrän i höst. Jag är så glad att jag kan dricka kaffe och svart te närsomhelst på dygnet utan att det påverkar min sömn som är jätteviktig för mig ( och tror för alla för bästa läkning av kroppen). Sover 23-7, 8 timmar vardag som helgdag i princip.
  Kram Monika

 • mamma C

  Så spännande att planera och kanske få det som man vill ha fixat inom en snar framtid.
  Vilken butik det där var. Gud så mycket gott det fanns.
  Jag själv dricker bara rött te när jag dricker te.
  Kram Carin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *