BESÖK PÅ MEDELHAVSMUSEET…

Hej hopp!
Hoppas att ni har en fin lördag? Vi fick för oss att vi skulle vara lite kulturella idag så vi promenerade ner till Medelhavsmuseet som ligger intill Gustav Adolfs Torg här i Stockholm. Här kan man kika på historiska ting från länderna runt medelhavet och främre Orienten. På 50-talet flyttade man ihop Egyptiska museet och Cypermsamlingarna men vi är nog ändå mest fascinerade av de delar som handlar om Egypten. Vi har varit ett par svängar till Egypten och då åkte vi på en dygnsutflykt till Luxor och Konungarnas dal, Tutankhamons grav, Karnaktemplet mm. Det var en fantastisk upplevelse att resa genom landet via bergen, öknen och längs med Nilen. Åker ni till Egypten så passa på att ta er dit för det är så mäktigt.
Vingudinnan
Här på Nilen har vi åkt… Är ni, liksom vi intresserade av mumier och annat som har med egyptisk historia att göra så är Medelhavsmuseet absolut värt ett besök. 
När vi kände oss klara gick vi bort till Mood och åt några Pintxos innan vi tubade hem. 
Nu har vi slöat här hemma i soffan ett par timmar och snart är det dags att piffa till sig lite för i kväll ska vi hem till Johannes, näst äldsta sonen på middag. Lyxigt att få gå bort och slippa tänka på vad man ska hitta på till middag.
Ha en fin lördagskväll!
KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
Previous
BRUNCH PÅ FOTOGRAFISKA…