Allmänt,  Mode

DET BLEV EN DAG PÅ FÅRÖ…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Åhléns och KappAhl.

Hej Hej!

Idag bestämde vi oss för att ta en sväng upp till Fårö och målet för dagen var Norsholmen som är en halvö längst norrut på Fårö. Vi vet att det är ett fågelskyddat område och att man inte får röra sig fritt där förrän efter den 15/7 men innan dess får man cykla på markerade vägar och stigar. Vi tog med oss våra cyklar och tänkte att vi rekar lite inför sommaren då vi kan ta oss hela vägen ut. Vi har aldrig varit där men jag känner på mig att jag kommer att tycka att det är en spännande plats med bland annat lämningar från kalkstensindustrin, en medeltida kyrkogård och vraket Fortuna där längst ut på udden. Vi cyklade aldrig så långt som vi fick för vi märkte att tärnorna (tror jag att det var) var superirriterade över att vi var där. De häckar ju där nu och kanske har ungarna precis kläckts. Vi backade helt enkelt undan.

Min tröja hittar ni HÄR och skönaste byxorna finns HÄR. HÄR finns ett annat par byxor som är svinsnygga!

Vi parkerade vid Sjöräddningsmuseet vid Ekeviken och när man cyklar ut mot Norsholmen så passerar man en rätt okänd strand, Bohaka Strand; en fin liten pärla där man har en vidunderlig utsikt över Norsholmen.

Ett annat ställe som vi sladdade förbi idag var Gåsemora. Eller Stora Gåsemora som gården egentligen heter och som drivs av Bittis och hennes dotter Mikaela. Härifrån har jag många minnen. Många minnen tillsammans med Bittis från tiden när våra barn var små och vi i våra dåvarande liv då och då brukade hänga tillsammans här ute på Gåsemora. Här har vi firat Bittis bröllop och även vänner till oss som också haft sin bröllopsfest här. Alla vi bröllopsgäster bodde kvar på gården och dessa helger glömmer jag aldrig!

Det finns många olika varianter på boende. Man kan bo i kvarnen…

… eller i ett 1700-talshus, eller ett 1900-tals hus, eller ett 2000-talshus. Eller så kan man bo i bulhus eller i små stugor på stranden.

Vill man äta så kan man göra det här på gårdskrogen.

Här i den gamla ladan har vi upplevt de mest episka sommarkonserterna. Missa inte att kolla upp vilka spelningar som är på gång när ni är på Fårö.

Mot kvällen var det dags att runda av och ta färjan tillbaka till ”Storön” igen. Vi passerade ett annat magiskt ställe till på vägen hem men det ska jag berätta mer om en annan dag.

Hoppas att ni också har haft en fin lördag!

KRAM!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *