DET BLEV ETT LITET FIRANDE ÄNDÅ…

Posted on

Inte för att vi har firat stort på något sätt på nyårsafton de senaste åren men i år trodde jag faktiskt att jag skulle få fira själv här hemma. När Per vaknade upp för 6:e dagen med hög feber och rosslande andning så fick det bli ett samtal till 1177 som uppmanade honom att åka till akuten. Så det var bara att sätta honom i en taxi och förbereda sig på att han skulle bli kvar där i måååånga timmar. Och så blev det…

Efter fem timmar var han hemma igen med ett besked att det inte verkade vara någon lunginflammation på gång just nu och att om inte febern gått över till på tisdag så ska han komma tillbaka. Men det lustiga är att efter att han klev in genom dörren här hemma så försvann hans feber och har än idag inte kommit tillbaka. Hostar gör han fortfarande och han är matt men i övrigt pigg. Märkligt men skönt!

Så det blev ett litet firande ändå trots allt.

Vi körde på samma meny som vi har gjort de senaste åren. Orkade inte tänka på att komma på något nytt just i år.

Gratinerad hummer till förrätt. HÄR hittar ni receptet.

Till varmrätt åt vi oxfilé med hasselbackspotatis på mitt sätt; istället för ströbröd så hackade jag vitlök som jag petade ner i springorna efter halva tillagningstiden. Tomaten fick göra potatisen sällskap mot slutet och den kryddade jag med salt, peppar och franska örter. Såsen gjorde jag på grädde (40%-ig), svartvinbärsgelé, soya, salt och peppar. Jag skulle också garnera allt med färsk timjan men det glömde jag bort…

Efterrätten blev en chokladmousse Rocky Road från Chokladfabriken. Jag älskar den!

Vid 12-slaget gick vi ut på balkongen, tittade på fyrverkerierna och hade kontakt med alla barnen i familjechatten. Alla hade det mysigt på sina olika håll.

Idag sov vi länge och tog en promenad under eftermiddagen. Så skönt med lite frisk luft och så skönt att Per är på bättringsvägen.

Nu väntar några dagars jobb innan det blir några dagar ledigt igen. Men först “Affärsplanering”.

Ha en fin uppstart på det nya året ni alla som kikar in!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma C
  januari 1, 2023

  Så skönt att febern försvann, nu är det bara hostan som ska väck med.
  Önskar dig en god fortsättning på det nya året.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   januari 2, 2023

   Tack Carin! Kram //Tina

Previous
GOTT NYTT ÅR…