DET GÅR ATT FÅ TILL EN BRA RELATION OM MAN BARA VILL…

Hej Hej!

Här kommer ett litet inlägg om vår lördagskväll. En kväll där vi hängde tillsammans med min ex-man, mina barns pappa, och hans Pernilla som har sitt hus på cykelavstånd från oss här på Gotland. Det är ju rätt många år sedan vi skildes nu, jag och Micke, och det har runnit mycket vatten under broarna sen dess… och jag är så otroligt tacksam för den relation vi har idag. Jag är också så tacksam över att Per och Pernilla är en del av den. De är grymma verkligen som är så ödmjuka och öppna för allt. Det är ju långt ifrån självklart… till och med rätt ovanligt, men det går om man bara vill, kommunicerar med varandra och inte är misstänksam och har en dold agenda där man agerar utifrån egen vinnings skull.

Vi har så klart haft våra ups & downs, framförallt de första åren vilket inte är så konstigt när man skiljs åt. Det tar sin tid att hitta en ny tillvaro med allt vad det innebär och man måste inte bottna i allt som man är oense om eller det man upplevt. Med åren har allt suddats ut och man kan släppa saker som man grubblat på. Släpp det och gå vidare helt enkelt. Där är vi alla lika. Gotland är också för litet för att man ska kunna undvika varandra hela tiden och då kan man ju faktiskt göra tvärtom om man bara vill; försöka att bygga vidare på den vänskap som man faktiskt hade en gång, när man levde ihop.

Det passar inte alla, men det passar oss och jag vet att våra barn också uppskattar så mycket att vi umgås; inte bara för deras skull utan för vår egen… och vi fyra har ju faktiskt himla kul ihop. Många skratt och intressanta diskussioner om allt möjligt.

Vi åt Bruschettas som tilltugg och Beef Yakiniku till varmrätt. Jag återkommer med recepten framöver.

Jag är så glad över att vi är där vi är idag jag är fasen lite stolt över att vi fått till det. Tillsammans!

Vi har precis kommit hem efter att ha umgåtts med mina föräldrar ett par timmar ute på deras altan. Mamma hade fixat små charkbrickor och till det tog vi ett glas rött och surrade ikapp om allt möjligt. Lite festligt så här på en vanlig måndagskväll. Lite kyligt blev det på slutet men det är fint att vi ändå kan få till att ses i någon form.

Ha en fortsatt fin vecka!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 Comments
 • Mamma C
  oktober 13, 2020

  Suveränt att kunna ha en sådant förhållanden. Toppen för barnen och även för er själva.
  Såg mycket gott ut det ni blev bjudna på.
  Kram Carin

  • Inredningochguldkanter
   oktober 13, 2020

   Så mysigt ni lyckas få till det! Låter ju som så som alla önskar få det efter en separation! Ger hopp om framtiden 😊 Många kramar!
   Pernilla

   • tiname@live.se
    oktober 13, 2020

    Ja det är väldigt skönt och tryggt för barnen om man kan få till det så det finns hopp. Många kramar tillbaka till er Carin och Pernilla.

 • Maria- Wikers Liv
  oktober 13, 2020

  Tycker absolut att ni ska vara stolta över er fina relation alla fyra! Så klokt resonerat. Tyvärr är ni nog rätt “ovanliga” med att ha en sådan inte bara fungerande utan också fin och trevlig relation! Så roligt för er alla, både vuxna och barn (som ju också verkar vara vuxna 😉 )
  Jag har ju ingen erfarenhet själv av skilsmässor, men har ju en del vänner och nära släkt som gått skilda vägar och det är nog verkligen ingen lätt grej det där med att det kommer “nya” in i bilden. Både “nya föräldrar” och “nya syskon” som man ska fungera ihop med.
  Ha det gott!
  Kram/Maria

  • tiname@live.se
   oktober 13, 2020

   Det tar ett tag innan alla landat ner i sina olika roller och känner sig trygga med det men det är väldigt skönt när man känner att det funkar. Ha en fortsatt fin vecka! Kram //Tina

 • Anna
  oktober 13, 2020

  Så fint att ni har hittat vad som fungerar för er tillsammans!

  • tiname@live.se
   oktober 13, 2020

   Ja, jag är så glad för det! Kram //Tina

 • Annika Olsson
  oktober 13, 2020

  Åhhhh, så härligt. Jag lever i samma situation som du ungefär, och är också djupt tacksam att ha en bra relation med min ex-man. Han är till och med anställd och jobbar i min nuvarande mans företag. Vi kämpar liksom tillsammans allihop. Vi har en så bra vänskapsrelation, vilket barnen är så glada för. Med respekt, omtanke och en stor portion humor så har det gått fantastiskt bra. En stor kram. Annika.

  • tiname@live.se
   oktober 13, 2020

   Ja, du ser, så härligt att ni också har hittat en fin relation. Man få ha lite distans till allt och ta saker och ting för vad det är då kan man få till något bra tillsammans :-). Kram //Tina

Previous
EN HELT VANLIG SÖNDAG PÅ GOTLAND…