Allmänt

DET GOTLÄNDSKA GULDET OCH I NATT SKA JAG SOVA PÅ SAKEN…

Halloj!

Idag har vi varit inne i Visby och fixat lite ärenden men på vägen dit stannade vi till vid Lilla Bjers där vi köpte det gotländska guldet. Gudars så gott det är med sparris och i helgen ska vi verkligen frossa i årets första. Jag såg att den första gotländska färskpotatisen också kommit nu men den kostade 70 kr/kg så vi avvaktar nog lite till.

Jag hörde någonstans att det är bra att låta en rabarberplanta vila ett år för att den ska få hämta andan så vi tänkte att vår rabarberbuske ska få ta igen sig i år. Men vi hittade en knippe rabarber idag på Lilla Bjers så en rabarberpaj ska det ändå bli framöver.

Vi var också förbi sportaffären idag och nu har jag lagt undan en cykel. Jag väljer mellan en hybrid och en mountainbike men jag måste sova på saken. Tänk för några veckor sedan så visste jag inte vad en hybrid i cykelvärlden var för något och att jag ens skulle fundera på att köpa en mountainbike var inte på tapeten. Jag som vill ha cykelkorg och fotbroms. Praktiskt och tryggt! Handbroms är ju superläskigt men saker och ting kan ändras snabbt vet jag nu och ska jag hitta en träningsform som inte påverkar den här förbaskade hälsporren så får jag komma över mitt motstånd mot cykling och mina rädslor för handbromsar. För träna måste jag. Det har jag bestämt för det där ”fluffet” runt magen ska bort! Jag trivs inte alls med det men framförallt så är det farligt, så innan det fastnar där för gott så ska jag göra något åt det.

Jag kommer ju att cykla både på landsväg och i terräng så det lutar åt en mountainbike ändå. Men fasen vad dyrt det är med cyklar. Å andra sidan så har jag inte lagt en krona på träningsabonnemang på många år eftersom jag tränar själv (när jag tränar…) så då får jag väl kosta på mig en bra cykel när motivationen ändå är uppe.

Hejja mig!

KRAM!

4 Comments

 • Ulrica

  Heja dig – vilken cykel du än väljer så kommer det bli suveränt!!
  När jag valde cykel så hade jag samma tankar som du – att det där fluffet skulle bort – men insåg fort att jag var en sån person som verkligen avskydde att cykla för att jag hade så dåligt flås så en elcykel blev perfekt för mig. Jag har den i princip alltid på nivå 1 för då får jag trampa 90% själv men jag kan höja nivån när jag känner att humöret sjunker :-)). Best of two worlds för mig.

  Sparris – såååååå gott, håller fullständigt med dig. Vet du att min mamma satte sparris hos oss i höstas och nu kommer det upp på tre olika ställen så förhoppningsvis kan vi odla egen sparris någon gång under sensommaren :-).
  Ha en underbar lördag vännen.
  KRAM

  • tiname@live.se

   Tack för pepp Ulrica! Jag skulle också vilja ha en elcykel för då kan man ta sig lite längre bort utan att ta ut sig fullständigt och det kan de nog bli i framtiden men nu kände jag att jag var tvungen att utmana mig själv. Jag skulle ha fuskat annars haha. Men gud så lyxigt med egen sparris. Lycka till med odlingen! Ha en fin söndagskväll! Kram //Tina

 • Mamma C

  Då får vi se senare vilken cykel du valde.
  Sparris är så himla gott. Köpte en knippe när jag handlade sist.
  Ha en skön lördag.
  Kram Carin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *