Allmänt

DET VAR BARA JAG OCH HAVET IDAG…

Hej och fin Valborg på er!

Idag på lunchen gick jag ner en snabb sväng till havet som ligger på gångavstånd från där vi bor. Per tog bilen in till Visby för att byta vinterdäck mot sommardäck eftersom det är sista dagen för det idag. Vår bil har ju blivit en gotlandsbil eftersom vi inte har något behov av att ha den i Stockholm. Det var bara en massa krångel med parkering och vi kan ju få låna Jacob och Lindas bil när vi behöver.

Det tar bara någon minut att gå ner till havet. Min längtan dit var såååå stark nu. När vi flyttade till Stockholm för snart fyra år sedan så var villkoret att vi skulle ha kvar vårt lilla hus i Tofta; dels för att Per ska kunna åka ner hit ofta till sina barn och att vi kan åka hit när vi känner att vår Gotlandslängtan blir för stor. Det är också skönt för mig att slippa bo på hotell och i stället kunna få bo här hemma när jag är på Gotland och jobbar. Sen är vi ju här hela somrarna också. Vi flyttar ner så fort vi har möjlighet, oftast runt midsommar och stannar så länge vi bara kan.

Är man uppvuxen här vid havet så måste man bara hit med jämna mellanrum för att må bra. I alla fall känner jag så.

När jag kom hit idag och såg havet genom buskar och träd ja då blev jag nästan lite sprallig…

Idag hade jag stranden helt för mig själv. Jag bara stod där en lång stund och lyssnade på kluckandet av de små vågorna som rullade in.

Nu är det lilla huset som stod på den lilla höjden innanför det tillfälliga staketet rivet och ska lämna plats för en strandbar som ska bli klar till nästa sommar. När man tittar på bilderna av hur det är tänkt att se ut så ser det supermysigt ut. Där kommer jag att vilja hänga.

När jag kände mig klar för idag och vände hemåt så passerade jag det område där det är tänkt att det ska byggas hotell och stugor framöver. Det är en begränsad yta precis ovanför stranden och jag ser verkligen fram emot det. Tänk då kan Tofta få bli levande året runt och få tillbaka lite av sin tidigare glans. Håller tummarna för att bygglovet går igenom.

Nu är det dags att börja fira Valborgsmässoafton här hemma i all enkelhet. Vi ska premiärgrilla trots det lite kyliga vädret men det är väl precis som det brukar vara på Valborgsmässoafton, eller hur? Jag har nog aldrig varit med om en varm Valborgshelg tror jag.

Ha det fint vad ni nu än hittar på.

KRAM!

8 Comments

 • Kia

  Här firas det också i all enkelhet..jag o Evert👩‍❤️‍💋‍👨💫. Trevlig valborg…eller som någon sa karantänborg😳😌. Kram😘❤️

  • tiname@live.se

   Tack detsamma Kia!!! Hoppas att ni hade en mysig kväll och ha en fortsatt fin helg. Kram //Tina

 • Helene

  Förstår er känsla att få komma till ert Paradis❤️
  Jag och mannen var hemma och hade det mysigt tillsammans.
  Dukade fint, åt sill lunch, drack bubbel och åt en god middag på kvällen🥂
  Kram till dig

  • tiname@live.se

   Ja, det är väldigt speciellt att få komma hit. I Stockholm är viruset precis uppepå en hela tiden bara man öppnar dörren ut till trappuppgången. Här kan jag gå ner till havet utan att möta en människa. Inte ett virus så långt ögat kan nå. Man får mysa till det så gott det går nu i dessa tider med god mat och dryck, eller hur? Ha en fortsatt fin helg! Kram //Tina

 • Mamma C

  Vilka härliga bilder från havet och stranden. Förstår din längtan och din sprallighet i kroppen när du äntligen fick se havet.
  Jag längtar så oerhört mycket att bara få komma ner till havet nu jag med. Men när det blir för mig vet jag inte riktigt än.
  Ha en fin första Maj.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Tack snälla du! Ja, det där med havet det är så speciellt. Hoppas att ni nu inom kort också kan få möjlighet att vandra längs havskanten. Tack detsamma! Kram //Tina

 • Ulrica

  Åhhhhhh så härligt.. jag blir alldeles grön som en groda av avundsjuka över möjligheten att stå där och lyssna på vågornas sus.. även om jag inte är uppvuxen vid havet så är det något som förtrollar enormt, att titta på vågorna och lyssna på havets brus.. så jag förstår att du blev alldeles sprallig i kroppen :-). Och du.. bilderna är enastående fina!!
  KRAM

  • tiname@live.se

   Åhhh tack snälla du! Att få den här återkopplingen från dig som är fotograf känns så härligt. Tack snälla! Det är ju du som har lärt mig allt jag kan kan! Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *