Allmänt

EN DAG PÅ SUDRET…

Hej Hej!

Idag hamnade vi på Sudret; dvs den södra delen av Gotland som ligger söder om Hemse. Och inte nog med det… vi var på Storsudret också och det är den delen som i min värld ligger söder om Burgsvik. Vi landade ner längst söderut på Gotland hos rauken Hoburgsgubben men målet för dagen var egentligen Burgsvik.

Vi kollade in väderprognosen och såg att det skulle regna här i Tofta nästan hela dagen men det såg lite bättre ut söderut så vi körde helt enkelt ditåt. Det var lite blåsigt som ni ser… jag hade fullt sjå att hålla ordning på klänningen haha…

Och som sagt målet för dagen var Burgsvik och nyöppnade Guldkaggen Allegrine som ligger nere i hamnen i Burgsvik. En ny krog som vi kände att vi måste testa. Eftersom jag har mina rötter härifrån och har varit här väldigt mycket som liten (min pappa är uppvuxen här i närheten) så älskar jag att hänga här och tycker att det är så roligt att det händer något med det gamla magasinet som med åren har varit igenbommat till och från.

I det gamla magasinet har Danyel Couet och Sebastian Thuresson (som förra året hade hand om köket på Grå Gåsen) startat upp en krog med en fransk touch men menyn är generös och det finns något för alla. De kommer att ha öppet augusti ut men planen är att framöver ha öppet mer långsiktigt. Spännande tycker jag.

Burgsviks egen handsprit… Per åt kyckling och jag en löjromspizza. Löjligt gott!

Maten lagas med kärlek utomhus…

Den här utsikten har man om man sitter utomhus. Vi satt inne idag för det blåste lite väl mycket.

När vi var nöjda och klara så åkte vi söderut och tog den vackra kustvägen förbi Kettelviken ner till Hoburgen. Det står skyltar ”Vacker väg till Hoburgen” så den är lätt att hitta. Inte för att jag har varit i Skottland men det känns som att man är där när man åker längs med havet och det dramatiska landskapet.

Vi kollade också in den nya restaurangen på Majstre som fått nya ägare. Sen jag var liten så har det serverats rödspätta och entrecôte här och det gör det faktiskt fortfarande fast i lite mer modern tappning. På tiden kan jag tycka även om jag har hört att det finns de som tycker att det är förskräckligt. Jag tror faktiskt att det kanske är prisnivån som skrämmer även om jag tycker att den ligger helt i linje med vad saker och ting kostar på snygga och bra krogar nuförtiden. Man får ju betala lite för den magiska utsikten över havet också tänker jag.

Ja sen var det dags för oss att vända hemåt till Tofta igen. Precis när vi lämnade Hoburgen så såg jag att det var några som var ute i vattnet nedanför Hoburgsgubben och det är inget jag skulle rekommendera. Att bada där det finns klippor och raukar = att det finns pallkanter och risk för underströmmar. Tänk på det när ni är på ön. Det är mycket säkrare att bada vid sandstränderna här på ön. Inte alla dock men läs på innan är mitt tips. Som infödd har man ju fått lära sig det här sen barnsben.

Ja det var den här lördagen det. I morgon åker Vendela tillbaka till Stockholm och på måndag åker vi tillbaka till Vasastan några dagar för att hjälpa Vendela att flytta in i sin nya lägenhet. Jacob med familj åker tillbaka i veckan som kommer och då är den här sommaren över för den här gången. Förhoppningsvis kan vi kanske få några fina dagar och kvällar även i augusti även om det ser fasligt mörkt ut just nu.

Ha en fortsatt fin lördagskväll!

KRAM!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *