NÄR MAN HAR EN LEDIG DAG SÅ KAN MAN ÅKA IN TILL VISBY…

Inlägget innehåller en reklamlänk till KappAhl.

Hej allesammans!

Ja, vad gör man när man har en ledig dag… jo man kan åka in till Visby och strosa omkring som jag gjorde idag. Min plan för dagen att ta lite mer sommarbilder till min gotlandsguide som handlar om Visby. Den kommer alltså att uppdateras med ett gäng några nya bilder och något nytt tips. HÄR hittar ni guiden om Visby.

Men först tog jag en rejäl sovmorgon och det är ju som bekant bland det bästa jag vet. Jag har gillat det i hela mitt liv och jag lär väl inte vänja mig av med den vanan i första taget. Jag åt en frukost i lugn och ro och sen tog jag bilen in till “stan” som vi säger här på Gotland.

Jag passerade ett av de stora kryssningsfartygen som brukar lägga till vid kryssningskajen…

… och parkerade vid piren där man kan se Gotlandsfärjorna komma och gå.

Jag tog en sväng förbi Villa Alma där vi har bokat bord när den HÄR sköna bönan kommer och hälsar på. Hoppas att det är fint väder så att vi/de kan sitta ute på denna mysiga uteservering med utsikt ut över havet.

Det märks att det är mycket färre turister på stan nu. Vecka 31 brukar annars vara en av de mest intensiva veckorna under sommaren men dels ligger den så sent i år och dels så har nog vädret skrämt bort en del.

Jag stannade till för en lunch på Café Amalia som är en av mina absoluta favoriter. Det ligger intill Stora Torget inne i Visby och allt är ju så förbaskat gott här.

Det blev en omelett för mig idag. Såååå god!

Sen gick jag förbi vårt senaste tillskott på Visbys kroghimmel; Kasai som är en japansk restaurang. Kasai finns även i Stockholm och Malmö. Jag har hört mycket gott om den här krogen så den måste vi också testa vid tillfälle. Det såg i alla fall supermysig ut!

Jag tog en sväng längs med Adelsgatan och fyndade en topp på rean och sen gick jag ner till hamnen igen och hämtade upp bilen. Jag passerade gamla fängelset där det visst pågick en visning av en final som gick sådär…

Nu är jag hemma igen och vi upptäckte precis att jag glömt att köpa briketter till grillningen ikväll. Suck… typiskt. Det är bara att bege sig ner till affären och fixa. Fingers crossed för att det finns för annars ligger vi risigt till här ikväll. Alla grannar har ju lyxiga gasolgrillar så det är ju inte så att man kan kvista över och låna lite briketter eller kol som på den gamla goda tiden.

Min klänning som skymtar fram och som jag typ bott i den här sommaren finns HÄR.

Ha nu en riktigt fin fredagskväll så hörs vi!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Comment
  • Mamma C
    augusti 7, 2021

    Vilken härlig dag i stan.
    Kram Carin

Previous
STANNA VÄRLDEN EN STUND…