Mina dagar

EN TUR TILL SÖDRA GOTLAND…

Ännu en gråmulen dag och då slår vi till med ytterligare en utflykt till södra Gotland. Det finns så otroligt många roliga ställen att besöka på den här ön så även om man bor här så hinner man inte riktigt med att åka till alla ställen man vill. Men några bockade vi i alla fall av idag.
Vi började med att besöka loppisen Kuriåsa som ligger strax norr om Hemse. Riktigt bra grejer!

Efter att ha gått omkring och nypt i diverse ting ett tag så for vi vidare till Ronehamn för att äta lunch. Kapten Grogg är pensionat Gula Hönans bakficka som ligger nere vid hamnen och de har en enkel meny med gudomlig mat! Vi åt hamburgare och Fish n´chips och stripsen, ja det var de godaste stripsen jag någonsin ätit. Jag skulle gladeligen åka dit bara för dem. Mmmmmm…

Vidare till Fide Fajans. Där spanade vi in några pastatallrikar. Satan i gatan vad fina de var… Det kanske blir ytterligare en tur ut till Fide i sommar :-). Behöver bara tänka över saken lite för de var ju inte gratis om man säger så…

Burgsvik nästa! Den här lilla orten är verkligen ett av mina absoluta favoritställen på ön. Jag tillbringade mycket tid här ute som liten eftersom min pappa har sina rötter just här i Burgsvik/Öja. Det är också så roligt att Guldkaggen har fått nytt liv. Vi åt lunch här förra året och det var supergott. I år fick det bli en glass på Glada Glassen i stället.
I Burgsvik, bakom Gulfmacken (där artisterna från ”Så mycket bättre” gjorde en väggmålning 2012) och Ica-butiken ligger en rolig kvalitetsloppis; Peters Arkiv. Värt ett besök!

Om jag gjorde några fynd idag? Ja, jag tycker nog det. En liten keramikfigur signerad Dagny Zachrisson är ju inte fy skam. Skall visa den någon dag när den blivit uppackad och kommit på plats.
Nu är det snart dags att börja förbereda kvällens middag; Gyros. Längtar tillbaka till Grekland och värmen…
KRAM! 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *