Allmänt

ETT DYGN I BURGSVIK…

Ja hej och hå vad det har varit fullt upp i veckan som gick men vilken vecka vi fick! Dagar och kvällar fyllda med allt möjligt roligt. Jag tänkte att vi skulle kika lite på hur vi hade det i Burgsvik när vi bodde över på Grå Gåsen. Ja, de flesta av er känner ju igen den välbekanta byggnaden från ”Så mycket bättre”. Vi har aldrig bott här tidigare så vi tyckte att det var dags nu när vi bokat biljetter till Gustaf och Viktor Noréns konsert som skulle genomföras just här. Det var ett bra val visade det sig.

Den här hörnan, i det stora rummet innanför hallen känner man ju igen, eller hur?

Och likaså köket där man sett Så mycket bättre-deltagarna ätit frukost om morgnarna. Nu var det vi som hängde där på frukosten… tillsammans med Gustaf och Viktor Norén. Vi hade bokat en av sviterna som har en mysig balkong som vetter mot söder och där hade vi verkligen gott om plats!

Gåsens lada känner man ju också igen. Här man kan man äta lunch och middag…

… och här kan man hänga i baren.

Bor man på hotellet så kan man ta ett dopp i poolen om man vill. Den ligger bakom ladan.

När vi installerat oss och snackat lite med Björn och Cecilia som driver Grå Gåsen (vilka trevliga människor!) så cyklade vi ner till Burgsviks hamn…

… för att äta på Guldkaggen by Allegrine där vi hade bokat bord. Allegrine hittar ni annars i Stockholm och drivs av Danyel Couet och Sebastian Thureson som sedan ett år tillbaka har öppnat upp en sommarrestaurang just här. Danyel känner ni bland annat igen som kock i Stjärnorna på slottet, Kockarnas kamp, Sveriges mästerkock, The island mm. Både Danyel och Sebastian hängde vid bordet precis bredvid oss och det är ju så trevligt tycker jag att de är mitt bland gästerna när de inte jobbar.

Vi fick ett skönt soffhäng med havsutsikt.

Maten var grymt god och jag gillar när kockarna lagar mat utomhus.

Snygga och goda drinkar blandar de också. Den här var dock inte vår utan vår bordsgrannes men hon garanterade att den var god!

Efter att vi ätit oss rejält mätta så cyklade vi ”hem” igen och njöt i solen på vår balkong. En liten havsglimt hade vi till och med från balkongen.

När det var dags för konsertstart så gled vi bara ner i parken bakom stora huset men gissa om vi blev förvånade när vi kom ner och såg att nästan alla… och då menar jag typ 95% av publiken hade satt sig framför scenen i sina brassestolar. Det kanske är vanligt, vad vet jag, men det svänger ju liksom inte direkt…

Vi var ändå ett gäng som höll ställningarna utan våra brassestolar och konserten var magisk. De här bröderna är så härliga och roliga, och har verkligen en grym blandning eftersom de har ett förflutet i både Mando Diao respektive Sugarplum Fairy. Minns ni Kristian Gidlund; journalisten som gick bort i cancer för snart 10 år sedan? Han hade bloggen ” I Kroppen min” som också gavs ut i bokform efter hans död och han spelade trummor i just Sugarplum Fairy tillsammans med Viktor. Han blev bara 29 år och han har alltid en egen liten plats i bröderna Noréns konserter. Glädje och sorg går hand i hand…

Älskar att Gustaf alltid lyfter ena armen när han struttar omkring på scenen. Jag älskar dock inte att det alltid ska komma en regnskur när vi går på konsert. Men jag ser ju inte direkt ledsen ut haha.

Det var skönt att bara kunna glida ”hem” efter konserten och när vi vaknade i söndags så trippade vi nedför trapporna till köket för att äta frukost. Grå Gåsen är ett litet mysigt hotell med bara ett få antal rum. Det blir intimt och trevligt och det var lite mysigt att gå där och plocka på sig sin frukost tillsammans med huvudpersonerna från konserten.

Om det var full rulle här när vi kom i lördags så var det desto lugnare i söndagsmorse. När vi ätit frukost packade vi ihop och körde hem till Tofta igen för att preppa inför vårt partaj som vi hade i förrgårkväll. Ingen rast och ingen ro men så förbaskat trevligt allting. Återkommer om hur vi hade det under partajet.

Igår plockade vi undan allt från festen och var sen på stranden några timmar, och nu väntar några lugna stranddagar innan vi gasar på igen. Älskar blandningen!

Ha en fin sommardag!

KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *