ETT DYGN I DET ROSA HUSET…

Hej Hej!

Hur gulligt och fint är inte det här vackra rosa huset där vi har tillbringat hela helgen. Helenas kärlek P bor här, och som vi har sett fram emot att få komma hit till Vadstena och umgås med dem. Vi startade vår resa från Stockholm vid 9-tiden på lördagsmorgonen och kom fram vid lunchtid. Trafiken flöt på och det var vackert väder så bilresan gick som en dans.

Nu får ni hänga med på ett ordentligt bildregn…

När vi kom fram så var Katarina och hennes Mattias redan på plats och det vara bara att slå sig ner vid dukat bord. Och vilken dukning sen… så vackert höstigt! Hon kan hon… Helena. P hade fixat tre olika sorters smørrebrød så vilken pangstart det blev på den här Vadstenavistelsen. Det roliga var att Helena hade skrivit att vi var välkomna på lunch i Rosa Huset och Katarina, tokfian, hon glömde bort att P:s hus brukar kallas för “Rosa Huset” så hon trodde att vi skulle gå ut på restaurang så hon hade googlat som en galning för att hitta den där restaurangen som tydligen skulle finnas i Vadstena men som inte fanns. Tills det gick upp ett ljus…

Efter lunchen gick vi ut på en promenad i vackra Vadstena. Det var år och dar sen jag var här senast. När vi bodde i Norrköping så blev det en och annan tur hit och det jag kom ihåg var att det var väldigt fint och mysigt här. En fin sommarstad som även levererar off season.

Vadstena ligger ju precis vid Vättern och här brukar P ha sin båt liggande sommartid.

Vi gick in genom slottet och kom ut på strandsidan…

… och gick förbi den fina parken som ligger nedanför.

Vi tog en tur på “stan” men tyvärr så stängde alla butiker precis när vi kom dit. Eller tyvärr… det var nog bra för plånboken det för det fanns en hel del mysiga butiker som jag skulle ha velat gå in i.

Mysiga gränder och vatten i närheten. Lite Visbykänsla tycker jag.

Vi gick ner till klosterområdet. P kan ju hur mycket som helst om den här platsen men jag missade tyvärr det för jag hade fullt upp med att fota. Men jag hann snappa upp att det finns hotellverksamhet här i alla fall.

Precis vid strandkanten i det här gula huset bor 10-12 nunnor än i dag. Tyvärr gick en av dem bort alldeles nyligen.

Ja så här går det till när det ska fotograferas…

De här två, de är så fina tillsammans! Jag är så himla glad för vart den här bloggen har tagit mig. Jag har lärt känna en hel hop med fantastiska människor som jag aldrig skulle ha mött annars. Och, de här två… så generösa och gästvänliga. Jag blir tårögd…

Sen var det dags att vända hemåt igen och då passerade vi badplatsen där många tar sitt morgondopp.

Och vi gick förbi den gamla järnvägsstationen. Så fin!

Efter att vi vilat upp oss lite och fyllt på med lite java så gick vi ner på stan igen och landade in på “Hörnet”. Den här restaurangen lär vara Vadstenas bästa men tyvärr så kommer de att stänga igen vid årskiftet. Så om ni är i Vadstena någongång nu framåt så missa inte den här restaurangen.

Det fina härliga gänget som driver den här krogen! Så förbaskat trevliga och duktiga.

Allt är fint och genomtänkt här.

Helena bjöd på goda drinkar… apropå generöst…

Så mysigt att ta fördrinken här (bild lånad av Helena).

Min fina vän. Vacker både på in- och utsida!

Sen vandrade vi hemåt igen och det var så vackert vid slottet som speglade sig i vallgraven. Vi stannade vid strandkanten och Katarina tände ett ljus för sin pappa som gick bort tidigare i år. Han var musiker så vi tittade på ett filmklipp med honom och tänkte på honom och alla våra nära och kära som inte finns med oss längre. Känslosamt för oss alla.

P hade gått hem lite i förväg så när vi landade in i Rosa Huset igen så möttes vi av en sprakande eldkorg. Så mysigt välkomnande!

Ja det var den första delen av vår Vadstenavistelse och sämre start på den kan man ju ha, eller hur! Det kommer fler inlägg från helgen senare i veckan.

HÄR hittar ni Helenas blogg och HÄR finns Katarinas.

Nu är vi åter i vardagen och idag på lunchen var vi och tränade ett riktigt bra pass på gymmet så jag känner mig skitnöjd, ursäkta språkbruket. I morgon blir det hämtning av de små på förskolan och sen har vi lite att styra upp inför helgen som kommer. Då får vi finbesök från Gotland och det ser vi så mycket fram emot.

Ha en fortsatt fin måndagskväll!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

No Comments Yet.

Previous
NÄR MAN FÅR FIRA HELG MED FINA VÄNNER I VADSTENA…