Allmänt,  Familj

ETT FÖRSENAT JULAFTONSFIRANDE MED VÅRT CREW…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bagaren och Kocken och KitchenTime.

Hej på er!’

Ja igår var det äntligen dags för oss att få till ett försenat julaftonsfirande med vårt crew. Vi firade ju jul på Gotland i år men de äldsta i barnaskaran stannade kvar hemma i Stockholm och firade tillsammans där. Men igår fick vi äntligen till en kväll med paketutdelning och god mat. Ingen julmat dock men en annan variant på middag som passar när man är många.

Vi startade upp med lite bubblor i glasen.

Bonussyskon! Johannes ser ”full i fan” ut som han ofta gör på bild och som han har gjort sen han var liten. Úndebart! Det var så roligt att Philippa också landade in. Lilly var tyvärr upptagen på annat håll men vi fick i alla fall ihop nästan hela gänget.

Jag tror att det här är den mest populära leksaken här hemma hos hos. Alltid är det någon som hamnar i ”finken” och den här gången var det Johannes.

Paketöppningen tog vi innan middagen och jag tror att alla var nöjda och glada över sina klappar.

Sen var det dags att börja fixa alla tillbehör till kvällens middag.

Till middag blev det Raclette. Så himla gott och praktiskt när man är många. Jag hade förberett köttet innan och det blev fläskfilé och kyckling den här gången. Man kan i princip välja precis allt möjligt som man tycker om men vi trollade fram kokt potatis, broccoli, rödlök, olika sorters paprika, majs, padrons, champinjoner och ost. Det finns en särskild racletteost. Den kan vara lite svår att få tag på ibland och den har också en väldigt karaktäristisk smak så vi brukar välja Edamer som alternativ. Jacob hade gjort två såser som han hade med sig och Vendela fixade en guacamole. Såserna som Jacob hade med sig var en Jalapeñosås och den andra kallas för Sean Connery-sås. Återkommer med recepten på alla tre såserna. Bröd, olja, smör och flingsalt hade vi också på bordet.

Sen är det bara att plocka på sig vad man vill ha…

… fylla den lilla spateln, toppa med ost och sen in i järnet.

Ovanpå på själva plattan grillar vi bröd med smör/olivolja, flingsalt och padrons. Vi hade två järn på bordet igår. Vi har ett och Jacob och Linda hade sitt med sig. HÄR finns vår grill. Tyvärr är de slut just nu men de beräknas komma in den 19/1 igen. HÄR finns Jacob och Lindas raclettegrill som är lite större men den är det lite längre leveranstid på tyvärr. Om jag hade köpt en ny raclettegrill idag så hade jag satsat på den HÄR som finns i lager. Jag inbillar mig att man får lite bättre effekt med själva stenskivan. Bra grejer är det i i alla fall. Det krävs inte mycket förberedelse alls, man kan fixa i ordning allt tillsammans och det är trevligt att sitta vid bordet och fixa med sina spatlar. Det är ett bra alternativ till fondue. De små fick självklart lägga vad de ville i sina spatlar och det blev köttbullar och pasta. Det funkar det också men vi hade lagat till deras mat innan såklart!

Här kommer ett vintips som är en nyhet på Systembolaget. Riktigt bra till ett bra pris! Mjukt men fylligt. Vi drack det när jag var hemma hos Vendela i veckan och det kan nog bli en ny favorit här hemma hos oss.

Lillpojken och det lilla flickebarnet pausade i firandet lite efter middagen och kröp ner i vår säng och kikade på film.

Lite mys med Per och när det var dags att runda av så hittade Majken på allt möjligt för att slippa gå hem. Att diska var väldigt viktigt när klockan var lite väl mycket för en liten pyjamasklädd 3,5-åring. Klart att disken måste fixas först innan man kan gå hem!

Idag har Per tagit sin tredje vaccinspruta lite spontant när vi var på väg till Djurgården för att äta lunch. De hade en mobil drop-in nere vid Sergels Torg så under tiden Philippa hann med lite shopping gled Per in i en bil och fyllde på med vaccin. Skönt att det är gjort. Efter ett lunchstopp och ett stopp vid Lillebrors bageri så har nu Per lämnat av Philippa på Bromma. Det blev så tomt här…. så vemodigt…

Nu väntar en rätt intensiv jobbvecka och en resa ner över till Gotland. Känns så konstigt att det nu patrullerar militärer på strategiska platser på ön. Inte nog med att vi har en pandemi som tar energi. Ska man nu behöva vara orolig för att ryssen kommer också? Vad många märkliga saker som sker nu…

Hoppas att ni får en fin avslutning på söndagskvällen. Vi hörs!

KRAM!

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *