EVAS SALLAD…
Hej!
Jag fick ett jättefint mail från en av mina fina läsare som bland annat, förutom en massa fina ord om bloggen, frågade efter receptet på den sallad som jag bjöd min fina kompis Ulrika på när hon hälsade på mig här i Stockholm senast. Det inlägget kan ni hitta HÄR. Tack Birgitta för påminnelsen för jag hade ju faktiskt lovat att jag skulle delge er det receptet men det föll bort helt och hållet. Dåligt… men här kommer det nu i alla fall.
Jag kallar den här salladen för Evas sallad för receptet har jag fått från en kompis från förr som heter just Eva. Vi brukar äta den på sommaren men den funkar även på vintern tycker jag. Det här behöver ni…
Sallad (4 p)
1 1/2 grillad kyckling, 4 kalla kokta potatisar, 1 mango, 2 avokado, 2 tomater, 1/2 purjolök, fetaost efter smak, 1/2 pkt groddar, 1/2 gurka, blandade oliver, 4 soltorkade tomater, 4 skivor vitt bröd i tärningar stekta i smör.
Det här är ursprungsreceptet men jag brukar lägga till det jag tycker mer om och dra ifrån det jag tycker mindre om så lite mer potatis, avokado och färska tomater och lite mindre soltorkade tomater finns i min sallad. Ibland när jag har tight med tid köper jag färdiga krutonger istället för att göra dem själv. Man kan ju också köpa fryst mango i stället för att chansa på att man hittar en som är perfekt mogen.
Till den här salladen brukar jag också göra en Vinegrette. Jag har fått receptet från en populär liten restaurang inne i Visby som inte finns kvar längre. Den hette Rosas och jag saknar verkligen den. De serverade crêpes och bakade potatisar som inte gick av för hackor och jag passade på att få några recept innan de slog igen. Jag brukar göra det; att jag ber om recept på favoriter innan favoritrestaurangerna klappar igen, för det händer ju lite då och då. Precis nu kom jag på att jag har ett recept på en fantastisk fisksoppa också som jag måste dela med mig av. Påminn mig om jag glömmer.
Rosas Vinägrette
Blanda 1/2 krossad eller hackad vitlöksklyfta, 0,75 tsk salt, vitpeppar efter smak, 1 msk soya, 1 msk råsocker/rörsocker, 0,5 dl balsamvinäger, 0,5 dl olivolja och 2,5 dl matolja. Låt gärna vinägretten stå någon timme innan servering.
Till salladen är det också gott med ett bröd. Vad gäller dryck så dricker vi ju rött vin till det mesta och det franska vinet som ni ser ovan är en höjdare. Prisvärt! De här bilderna är från sommaren 2016 och vi köper fortfarande just det här vinet då och då.
Idag blir det en långpromenad i det vackra vädret och lite allmänt hemmafix. Vi hörs lite senare.
KRAM!
8 Comments
Kia
Åh den salladen har jag nästan glömt. Den gjorde vi ofta förr…supergod👌💫😍
tiname@live.se
Den har ju hängt med ett tag nu den där salladen men ibland så poppar den upp och jag håller med dig. Den är rätt god :-). Kram //Tina
ulrica
Åh, jag intygar varmt att den där salladen är magiskt god.. och vinegrätten också!!!
Jag ska också göra det där receptet någon dag tänkte jag :).. så tack snälla för att du delade!
KRAM
tiname@live.se
Kul att du gillade den :-). Det var det lilla! Kramar tillbaka <3 //Tina
Helene
Den salladen ska jag göra framöver då vi kan njuta av den i solen☀️Idag har vi storm här i Roslagen🙂
Blev nyfiken på vinet men det fanns inte just nu på Systemets hemsida, brukar du beställa det?
Kram till dig
tiname@live.se
Hej Helen, Kul, hoppas att du kommer att gilla den lika mycket som vi gör. Vinet finns på Systemets hemsida, kan vara lite knepig att hitta kanske. Jag lämnar länken här https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/domaine-des-pasquiers-229801 Vilket ombytligt väder vi har. När jag åkte från Sthlm till jobbet var det sol och när jag kom fram till Arlanda var det snöstorm. Typiskt mars/april-väder. Ha en fin vecka! Kram //Tina
Helene
Tack snälla för länken😃
Ja det är verkligen ombytligt väder just nu men snart blir det varmare som vi längtar!
Bra inlägg du skrev om Gotland, vi kommer oxå stanna kvar hemma fjällstugan finns ju kvar.
Kram till dig💗
tiname@live.se
Det var det lilla :-). Ja vi får vänta på bättre tider även om det känns jobbigt just nu. Kram och lycka till med salladen! Kram //Tina