FAMILJEBIO…

Hej på er!

Ja, då var julen slut för den här gången och den sladdade ju förbi snabbare än tåget. En långhelg så var det hela över. Vi avrundade den med en mysig middag hos fina vänner inne i Visby igår kväll innan vi lite senare på kvällen tuffade hemåt i vintermörkret. Vi har valt att inte ta ledigt något i mellandagarna i år så vi jobbar lite på halvfart den här veckan och sparar våra semesterdagar till våren istället.

Ikväll blev det bio med Philippa och Lilly och det var mysigt men halt när vi gick in genom ringmuren ner till bion. Det var för övrigt första gången vi fick visa Covid-pass om man inte räknar med när vi reste till Mallorca i september. Lite speciellt ändå…

Ett julpyntat Visby!

Jag köper alltid popcorn men ångrar mig alltid för det är sällan gott. De är oftast kalla, sega och tråkiga vilket de var även ikväll.

Och vad såg vi då… jo “Utvandrarna”. Jag har sett filmerna från 70-talet som bygger på Vilhelm Mobergs romaner så jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig av den här men jag tyckte den var välgjord och bra. Då var det svenskar som flydde från fattigdom och svält till drömmarnas land. I nutid är det människor från andra länder som flyr till Sverige vilket också uppmärksammas i den starka eftertexten.

I morgon är det sista dagen här på ön för den här gången. Tidigt onsdag morgon reser vi tillbaka hem till Stockholm igen. Där väntar ett lugnt nyårsfirande för vår del och sen klurar vi faktiskt på om vi kanske ska ta lite ledigt den där klämdagen efter trettondagen och hitta på något mysigt. Vi får klura på det.

Ha en fortsatt fin vecka så hörs vi!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma C
  december 28, 2021

  Förr gick man alltid juldagen på bio för att se någon ny film. Men nu är det väldigt länge sedan jag var på bio.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   december 28, 2021

   Ja precis, så gjorde man men numer slappar vi bara på juldagen 🙂 Kram //Tina

Previous
JULEN 2021…