Familj

FAMILJEBIO…

Hej på er!

Ja, då var julen slut för den här gången och den sladdade ju förbi snabbare än tåget. En långhelg så var det hela över. Vi avrundade den med en mysig middag hos fina vänner inne i Visby igår kväll innan vi lite senare på kvällen tuffade hemåt i vintermörkret. Vi har valt att inte ta ledigt något i mellandagarna i år så vi jobbar lite på halvfart den här veckan och sparar våra semesterdagar till våren istället.

Ikväll blev det bio med Philippa och Lilly och det var mysigt men halt när vi gick in genom ringmuren ner till bion. Det var för övrigt första gången vi fick visa Covid-pass om man inte räknar med när vi reste till Mallorca i september. Lite speciellt ändå…

Ett julpyntat Visby!

Jag köper alltid popcorn men ångrar mig alltid för det är sällan gott. De är oftast kalla, sega och tråkiga vilket de var även ikväll.

Och vad såg vi då… jo ”Utvandrarna”. Jag har sett filmerna från 70-talet som bygger på Vilhelm Mobergs romaner så jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig av den här men jag tyckte den var välgjord och bra. Då var det svenskar som flydde från fattigdom och svält till drömmarnas land. I nutid är det människor från andra länder som flyr till Sverige vilket också uppmärksammas i den starka eftertexten.

I morgon är det sista dagen här på ön för den här gången. Tidigt onsdag morgon reser vi tillbaka hem till Stockholm igen. Där väntar ett lugnt nyårsfirande för vår del och sen klurar vi faktiskt på om vi kanske ska ta lite ledigt den där klämdagen efter trettondagen och hitta på något mysigt. Vi får klura på det.

Ha en fortsatt fin vecka så hörs vi!

KRAM!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *