Allmänt,  Inredning

FAVORITGLÖGGEN…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Granit och Ellos.

Den är här nu… favoritglöggen nr:1 från Hellström och vi har lyckats knipa två stycken av årets årgång. Om det finns några kvar så kan jag verkligen rekommendera Elisabeth Hellströms gin och glögg. Hon är så duktig; världens yngsta Master Destiller. Det ska en vara en gotländska för att fixa det! Hon var klasskompis till min Vendela när de gick på gymnasiet och det är så kul att det går så bra för henne. Hatten av för Bettan!

Det går undan nu och snart är det ju glöggtider. Så här såg det ut hos oss förra året. Vi har ju som tradition att samla hela familjen här hemma på 1:a advent och testa årets olika glöggsorter. Jag bakar lussebullar och fixar lite annat smått och gott. Så mysigt och så har det varit i alla tider.

Vi har haft samma glöggset i alla år och till glöggen har vi en kanna som jag till vardags använder som tekanna. Men till advent så omvandlas den till en glöggkanna. Två flugor i en smäll liksom. Det är en klassiker och ni hittar den HÄR. Muggarna finns i samma butik; HÄR.

HÄR finns en annan variant på glöggmuggar som är så himla fina. De kan kan också använda som espressokoppar. HÄR finns ett par andra favoriter som jag hade klickat hem bums om det inte vore för att min man säger att ”det är fullt i skåpen nu älskling”. Och han har ju rätt i det.

Jag längtar verkligen efter att få adventspynta nu och det är det bästa med november; att man kan få inventera vad man har och kanske få komplettera med något nytt.

I år måste vi alla fall köpa en ny ljusslinga. Vår, som vi har haft i flera år, gick av på mitten häromdagen. HÄR hittar ni en sådan som vi har. Bra pris på den nu! Vi brukar ha den i fönstret i vardagsrummet och vi brukar inte bara ha den där under julen. Den får lysa under hela den mörka vinterperioden.

I morgon efter jobbet ska jag gå på lite adventsspaning så det är möjligt att jag kommer att hitta något mer fint att tipsa om framöver.

Ha det fortsatt fint i novembermörkret så hörs vi snart igen!

KRAM!

4 Comments

 • Monika

  När du tipsade om Hellströms gin så blev det inköp direkt. Jag är en riktig ginälskare (kanske för stor ?) Och dricker gin o tonic, dry martini och även gin ren. En hel del gin går åt av olika märken men aldrig ”fulgin”. Det var där min ginresa började och den resan blev mycket kort, fulgin och schweppes indiantonic. Jag blev dålig och berättade för alla att gin och tonic var inte min grej. Efter väldigt många år provade jag igen, och då kvalitetsgin och kvalitetstonic, t ex ekobryggeriets (från Norrköping). Då blev jag helsåld.
  Hellströms blev en favorit, framförallt till dry martini eller ren. Inte så billig men värd varenda krona. Glöggen har jag inte provat och det blir kanske av heller för jag är ingen glöggfantast.
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Jag har också trott att jag inte gillar gin men numer dricker jag gärna en drink på Hellströms gin. Nu är jag inte så förtjust i drinkar överhuvudtaget men en då och då kan slinka ner. Kanske blir du glöggomvänd om du testar Elisabeths glögg? Det är den godaste jag har druckit. Ha en fortsatt fin helg! Kram //Tina

 • Mamma C

  Mycket fint som du visar, som även här känns jag vill ha grejer. Men finns ingen plats i skåpen här heller längre.
  Vi har gjort en beställning på årsglöggen som vi kan ta med oss hem igen när vi varit i Sverige under julen. Kanske skulle göra en beställning på denna glöggen med 🤔.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Det tycker jag! Den är såååå god tycker jag. Vi måste också köpa Blossas årgångsglögg. Får fixa på måndag. Ha en fortsatt fin helg. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *