FÖRBEREDELSER INFÖR MIDSOMMAR…

Posted on

Åhhh vad jag njuter nu… semestern är inom räckhåll och ungarna, de som är kvar här i Sverige, landar ner på ön nu efterhand och vi börjar förbereda inför midsommar. Härliga tider!

Ikväll var vi nere vid vår strandstuga i Gnisvärd och klippte gräset inför midsommarhelgen. Det var en utmaning kan jag säga för dels så strejkade gräsklipparen och sen är hela tomten full av blåeld som vi inte ville klippa ner. Men efter att Per hade trollat klart med klipparen och vi lagt upp en strategi för att inte meja ner blåelden så blev det ändå rätt bra till slut.

Det ser ju ut att bli magiskt väder i helgen också så det finns förutsättningar för att vi ska få en riktigt fin midsommarhelg.

Vårt midsommarupplägg ser ut så här…

Vi startar upp midsommarafton hemma hos min ex-man och hans fru där vi med alla barnen samlas för en midsommarlunch. Nytt för i år är att min mamma kommer att vara med. Därefter cyklar vi ner till Gnisvärds fiskeläge för ett traditionellt firande med dans kring midsommarstången, dragkamp och hela baletten. Här har jag firat midsommar sen jag var barn, och numer firar vi här med alla våra barn och barnbarn.

Sen blir det bubbel och snittar vid vår strandstuga resten av eftermiddagen. När kvällen kommer packar vi ihop och återvänder hem till mina barns pappa där det blir poolbad för den som vill, grill och ett härligt häng.

På midsommardagen så kommer vi att sammanstråla med vårt kompisgäng för en lunch på Toftagården. Därefter går hela gänget vidare till Tofta Beach Club där det är den årliga After Beach-premiären. Vi avrundar sen midsommardagen hemma hos våra grannar här hemma i Tofta där de bjuder på burgare.

Men alltså hur drömmigt!!!

Om vädret blir som utlovat så kommer den här platsen att vara fylld med nära och kära på midsommarafton.

I år det det så sjukt mycket blåeld på vår tomt. Jag tror att det är min pappa som har ordnat så att vi ska få ha det extra mysigt i år med sol, värme och extra mycket blåeld som han vet att vi älskar. Jag tror att det kommer att kännas precis som förr för han kommer att se till att allt ska kännas som vanligt. Ja så kommer det att bli!

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma C
  juni 23, 2022

  Kommer ihåg när vi köpte vårt sista hus i Sverige med stor tomt. Då ville min pappa vara snäll och hjälpa till och klippa gräsmattan åt oss. Det var massor av tusenskönor i den. Han ville absolut inte klippa bort dem, så blommorna blev som små öar i gräsmattan efter han klipp den.
  Ha en fin midsommar.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juni 27, 2022

   Precis så är det hos oss också :-). Kramar tillbaka och hoppas att ni också hade en fin helg på ert håll! Kram //Tina

Previous
KLART…