Allmänt

FÖRSTA VACCINSPRUTAN PÅ PLATS NU…

Hej hallå!

Här var jag igår och tog min första vaccinspruta. Eftersom jag ändå skulle åka hem till Stockholm en sväng så passade jag på att boka en tid hemma i våra kvarter. Allting fungerade väldigt smidigt. Inga köer och själva sticket gick på typ en minut. Innan man blir utsläppt så får man sitta ner i en kvart under observation utifall att man skulle få någon reaktion efteråt. Hon som vaccinerade mig berättade att eftersom jag har haft Covid-19 så är jag egentligen fullt vaccinerad efter en spruta och har ett fullgott skydd om två veckor men att de ändå rekommenderar att jag tar spruta nr 2 för säkerhets skull. Vi får se om jag åker tillbaka till Stockholm igen för att ta den eller om det går att ordna här på ön. Det löser sig när det är dags.

Jag fick också veta att det finns risk för att jag kan få en starkare reaktion efter sprutan i form av feber, frossa mm eftersom jag redan har varit sjuk men än så länge har jag inte märkt av något mer än att jag har ont i armen och känner mig trött, hängig och ur form. Håller tummarna för att det stannar där.

Innan vaccinationen var jag med och hämtade upp de små på förskolan och efteråt mötte jag upp Vendela utanför kyrkan som numer är ett vaccinationscentrum och som ligger på Rörstrandsgatan; gatan som så här års förvandlas till en gågata med massor av restauranger som öppnar upp sina uteserveringar. Vi stannade till en snabbis på Brinkmanns innan vi gick hem och lagade en god middag.

Tidigt i morse smög jag nerför trapporna så smidigt jag bara kunde med min resväska utan att väcka upp alla våra grannar och nu har jag lämnat Vendela och ett regnigt Stockholm för Gotland igen. Vemodigt att säga hej då till henne och de andra efter några supermysiga dagar ihop… Det regnar inte här på ön men det är kallt, blåsigt och ruggigt. Det är bättre väder i sikte framåt helgen som tur är men det känns som att man blivit lite snuvad på härliga maj för att det varit så galet kallt men så är det vissa år. Vi får hoppas på en varm sommar istället.

Ha en fin onsdagskväll!

KRAM!

4 kommentarer

    • tiname@live.se

      Eller hur!!! Så mysigt att få umgås med ungarna. Det bästa av det bästa! Visst är det fint med trappuppgångarna i sekelskifteshus. Man blir alltid glad när man kommer hem 🙂 Kram //Tina

    • tiname@live.se

      Jag klarade mig undan feber och frossa som tur är. Jag hade lite ont i armen igår och var lite seg och trött men idag har jag varit pigg igen. Tacksam för det! Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *