FREDAGSKÄNSLAN RULLAR IN OCH HUR KAN MAN TA SIG TILL ARLANDA…

Idag har jag varit på Arlanda och jobbat och lika funktionellt som det kan vara att jobba hemma, lika härligt är det att komma till Swedaviahuset på Arlanda och träffa kollegor. Nu var det inte speciellt många som var där just idag för många passar nog på att jobba hemifrån på fredagar men ändå. Jag vet inte hur ni känner men jag älskar att vara på jobbet på fredagar. Det är något som ligger i luften… en känsla av att helgen är på ingång. Alla är glada och lite spralliga och det är ändå något speciellt med att komma hem mot kvällen en fredag eftermiddag och känna att fredagsfeelingen bara sköljer över en. Den känner man inte på samma sätt när man jobbat hemma.

Men nu skulle vi ju prata om vilka alternativ som finns när man vill ta sig till Arlanda om man befinner sig i krokarna runt Stockholm City. Några är mer kända än andra…

Det finns flera olika sätt och jag har testat dem alla. Ett av de mest kända är att ta sig med Arlanda Express från Stockholms Central. Det tar 20 minuter och är ju lyxigt och skönt men är också rätt dyrt om man inte åker på personalbiljett som vi gör. En annan klassiker är ju att ta flygbussen från Cityterminalen eller Liljeholmen ut till Arlanda med några stopp längs med vägen. Det är prisvärt; runt 100-lappen men det tar minst dubbelt så lång tid; ca 40-50 minuter beroende på trafiken. En tredje är att åka pendeltåg mot Uppsala och hoppa av vid Arlanda men då måste man betala en flygplatsavgift på drygt 100 kr när man hoppar av så det blir ett dyrare alternativ än att ta flygbussen. Men det finns ett mindre känt fjärde alternativ och det är att åka pendeltåg till Märsta och ta en direktbuss (som är synkad med tåget) därifrån till Arlanda. Det är det absolut billigaste alternativet och kostar 39 kr. Jag har märkt att fler och fler som ska ut och resa har upptäckt att det är prisvärt att ta sig till Arlanda via Märsta sedan bussen kör direkt från Märsta till Arlanda och synkar med pendeln i båda riktningarna.

För mig som bor nära Odenplan så tar alla alternativ nästan exakt en timme dörr till dörr enkel resa så det spelar tidsmässigt inte någon roll för mig vilket färdsätt jag väljer. Det som spelar in är också vart på Arlanda man landar in med de olika varianterna. Så även om jag tar Arlanda Express som går snabbt så måste jag ta mig ner till Centralen vilket tar 15-20 minuter oavsett om jag går ner eller tar tunnelbanan dit. På Arlanda så tar det också en stund att ta sig från perongen till kontoret. Om jag tar jag flygbussen så stannar den precis här i närheten där jag bor men den tar å andra sidan lite längre tid. Pendeln har måååånga stopp längs vägen men går trots allt rätt snabbt. Jag har som sagt testat alla varianter och varierar mig lite utifrån vad jag känner för. Just nu, när jag inte är på jobbet varje dag i veckan, så tycker jag att pendeln till och från Märsta med direktbuss till och från Arlanda är det mest prisvärda alternativet. Jag köper ett 30-dagars kort på SL och då kan jag också nyttja det när jag reser privat. Funkar fint!

Nu är det dags att runda av för nu ska det lagas saffranspasta med räkor à la Ingrosso här hemma.

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Kia
  oktober 14, 2022

  Ja visst är det något speciellt med fredagsfeeling 👌💫🙏. Ha en trevlig helg ❤️

  • tiname@live.se
   oktober 16, 2022

   Visst är det! Tack, hoppas att ni också har en härlig helg. Kram //Tina

 • Ulrica
  oktober 21, 2022

  Hos oss på jobbet är det inte direkt någon sån där extra “fredagsfeeling” utan det mesta går i samma lunk som alla andra dagar, så jag tycker att det är skönt att jobba hemma på fredagar, speciellt om det är en vecka som Micke är hemma från Norge :). Då kan jag få ta en lite extra lång frukost och bara få njuta av hemmet i dagsljus :).
  Med det sagt så är jag till 99% allra oftast på kontoret för jag trivs där och tycker att det känns bekvämt att vara där med allt man har runtomkring sig, kollegor och så..
  KRAM, vännen, och ha en toppenfredag ❤️
  PS! Glöm inte bort att det är champagnets dag idag 🥂

  • tiname@live.se
   oktober 23, 2022

   Förstår… och förstår verkligen att du vill jobba hemma på fredagar när din Micke kommer hem <3. Kramar tillbaka till dig... och du... jag skulle aldrig glömma champagnedagen ;-). KRAM! //Tina

Previous
MIDDAGSTIPSET… PERSILJEJÄRPAR MED KOKT POTATIS, INLAGD GURKA OCH GRÄDDSÅS…