Allmänt

GLAS- OCH VINPROVNING…

Inlägget innehåller en reklamlänk till Cervera.

Jag har ju ”pratat” om det tidigare här på bloggen… vikten av att välja rätt glas till det vin som man valt att dricka för att det ska smaka som bäst. Det har en jättestor betydelse för smakupplevelsen och igår bjöd vi med fina vänner till oss på en glas- och vinprovning på Öl & Vin magasinet som ligger vid Odenplan.

Robert hälsade oss välkomna…

… och sen slog vi oss ned vid ett dukat bord med sex olika typer av glas och en vanlig enkel plastmugg.

Vi testade både vitt- och rött vin i de olika glasen och det är så fascinerande hur smaken ändrar sig utifrån vilket glas man dricker ur. Det är så klart också beroende på hur länge det har fått luftats.

Vi luktade och smakade…

Vi har både vinglas (Riesling/Zinfandel) och champagneglas från Riedel och dessa använder vi frekvent. Just ni är det grymma priser på Riedelglas HÄR.

Efter provningen gick vi hem till oss och åt middag och vilken mysig kväll det blev med våra roliga och härliga vänner!

Aktiviteterna duggar tätt nu och efter jobbet idag så promenerade vi ner till Clarion Sign för att möta upp en fd. PayEx-kollega till oss som vi inte träffat på rätt länge. Men mer om det en annan dag.

Ha en fortsatt fin vecka så hörs vi!

KRAM!

3 Comments

 • Monika

  Ja glasen är mycket viktiga för vinupplevelsen. Vi har också varit på Riedelglasprovning och har ett gäng olika här hemma. Ibland hjälper det dock inte att man har ”rätt” glas. Vi har riesling/zinfandelglas bl a men zinfandel smakar inte bra ens i dessa glas så det serveras aldrig hos oss.
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Eller hur! Jag håller med dig. Vi dricker inte heller zinfandelviner i dessa zinfandelglas eftersom vi inte alls gillar det men just zinfandelglaset är något av ett allroundglas så vi har några andra favoritviner som smakar som allra bäst i dessa glas. Ska tipsa om ett i ett kommande inlägg. Ha en fin helg! Kram //Tina

 • Ulrica

  Jag inser att jag dricker på tok för lite vin eller bubbel för jag har nog aldrig riktigt märkt av att det skulle smaka annorlunda beroende på glas.
  Jag är nog mer så att jag tycker att vissa glas är finare att dricka ur än andra, men smaken har jag nog aldrig märkt skillnad på.. kanske måste boka en sån där vinprovning också så jag får lite proffshjälp att märka skillnaderna :).

  Men du, det såg ut som att ni hade det riktigt bra och mysigt!!
  KRAM

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *