Familj

1:A ADVENT OCH ÄR JAG VUXEN ELLER PENSIONÄR…

Igår hade vi ett mysigt adventsfirande här hemma med delar av vårt crew. Johannes och Viktoria blev tyvärr sjuka och missade årets tillställning men vi andra höll ställningarna. Jag bakade lussebullar som var ugnsvarma när vi testade årets glögg. Hellström var favoriten även i år men Blossas årgångsglögg höll också hög klass. Pepparkakor med grönmögelost var också en självklarhet. Hade jag haft lite mer tid innan så hade jag velat kommit med något nytt men det får jag spara till nästa år.

Det Lilla flickebarnet och Lillpojken är så stora nu så de sysselsätter sig långa stunder själva. Vissa ligger under bordet och kollar på film haha… De har varsin kasse med grejer som finns hemma hos oss. Den uppgraderar vi lite då och då, och då går vi till leksaksaffären och shoppar loss.

Framåt kvällen trollade vi fram en charkbricka och därefter hämtade vi hem pizza från 800°. Bästa pizzan! En mysig eftermiddag som övergick till kväll och jag älskar att umgås med våra ungar! Det bästa bästa!!!

Över till det jag nämnde i rubriken… Kommer ni ihåg att jag nämnde att jag blev tagen för att vara Loas mamma när jag hämtade honom på skolan för någon vecka sedan? Det har jag ju levt lite på sedan dess men i lördags kom jag ner på jorden igen… med en smäll… då skulle jag fylla på resor på mitt SL-kort och gissa vilken fråga jag fick? Jo… ”Är det det till vuxen eller pensionär”. Alltså på riktigt… är det såhär det ska vara nu??? Hmmm… Jag känner ju inte att jag är där… inte än…

Nåväl… jag ska lägga det bakom mig och gå vidare för det finns ju värre saker man kan råka ut för. Jag är så tagen av Börje Salmings bortgång och det snabba förloppet som hans ALS hade. Jag har alltid gillat honom så mycket. Han verkade vara så ödmjuk och snäll vilket han fick så mycket cred för under sina sista veckor. Så sorgligt men jag är så glad över att han faktiskt fick känna hur älskad han var av alla innan han somnade in. Fint!

Nu ska vi dona lite inför morgonkvällen. Vi ska med fina vänner på glas- och vinprovning och sen blir det middag här hemma hos oss. En bra tisdag helt enkelt!

Vi hörs!

KRAM!

8 kommentarer

 • E

  Tänker precis som du att det är fint att Börje Salming fick uppleva alla fina hyllningar innan han lämnade. Så väl värd !

 • Ulrica

  Haha.. ja, det är inte enkelt ibland, när man är så där mittemellan ung och gammal :-)). Jag fick en liknande kommentar på Systembolaget när jag lite skämtsamt frågade om killen i kassan ville se mitt körkort.. han svarade ”nej, det behövs VERKLIGEN inte!.. tack för den du :-)).

  Så trist att delar av familjen blev sjuka men mysigt med firande ändå. Jag gillade verkligen glöggflaskan, så snygg!! Den skulle jag kunna köpa bara för flaskan :-).
  Hemma hos oss har William en korg med prylar i, mest Duplo och Lego som han ”tvingar” alla att bygga tillsammans med honom när han vill. Och böcker som han ska krypa upp i soffan under en filt och så ska man läsa för honom. Då myser han ordentligt. Visst är dom väl goa, våra små barnbarn.. eller hur var det nu :-)).
  KRAMAR

  • tiname@live.se

   Ha ha, den vill man ju inte höra liksom… Flaskan har jag fått av barnen i julklapp för ett par år sedan och jag använder den både till att ha typ gin i och glögg i till advent. Älskar den! Åhhh fina William… så mysigt med de små! Kram //Tina

 • Mamma C

  Vilken trevlig första advent ni hade.
  Personen kanske hade glömt sina glasögon eller så är det en standardfras de säger utan att titta upp på personen som ska handla.
  Ha en fin tisdag.
  Kram Carin

 • Monika

  Igår hade vi gäster på middag och vi startade med Hellströms glögg med tilltugg. Alla var överens om att glöggen var god, jag tyckte nog det var den godaste jag druckit. Jag tycker årets årgångsglögg från Blossa är ovanligt god också. Frågan är om Hellströms är 4 ggr så god då den är 4 ggr så dyr. Ja ja det kostar att ligga på topp som vi säger hos oss.
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Vad roligt att du gillade Hellströms glögg så mycket! Jag tycker att den var allra godast av de vi testade även i år och då får den väl vara värd sitt pris tänker jag. Jag är ju som gotlänning lite partisk dessutom :-). Gillar att gynna Elisabeth som är så duktig och driftig. Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *