GULDBRON I SIKTE…

Posted on

Hej på er!

Har ni en skön söndag?

Idag tog vi en promenad ner till City genom Kungsan och tittade på de numer nästan utblommade körsbärsträden. Målet för dagen var annars den omtalade Guldbron och tja vad ska vi säga om den… Jag har ju sett den tidigare på nyheterna så jag hade ju en bild av hur den skulle se ut men Per hade förväntat sig värsta bron i glänsande guld med utsmyckningar och grejer så han var rätt besviken ha ha.

När vi tittat klart… efter typ en minut så vände vi tillbaka upp genom ett öde Gamla Stan. Det skrivs så mycket i media om att hela Stockholm är fullt av människor som rör sig utomhus tätt inpå varandra och så kan det kanske vara på sina ställen, vad vet jag men på vägen ner till City, runt City, Kungsan och i Gamla Stan var det inte många ute kan jag säga. De flesta små restauranger och caféer är stängda nu och de vi mötte var människor som, liksom vi, var ute och tog en promenad.

Nu ska man väl inte dra för stora växlar på kvällstidningarnas rapportering men det finns nog de som går på det dessvärre och tror att vi alla som bor i Stockholm är pestsmittade och omdömeslösa. Jag känner inte riktigt igen det. Jag blir mest ledsen när vi är ute och ser allt som är stängt och hur öde och tyst det är på ställen där det annars är ett myller av människor. Jag tycker inte att det är konstigt att vi som bor i Stockholm också vill gå ut och hämta en nypa luft och lapa lite sol när vi har möjlighet precis som jag tror att alla andra människor som har möjligheten gör i resten av landet. Sen att det tas bilder på dåliga exempel som sen slås upp stort i media… ja, det är ju precis som vanligt eller hur?

Sen finns det så klart de som är helt ute och cyklar och totalt har missförstått vad det här handlar om. Vissa håller exempelvis inte tillräckligt avstånd men ärligt talat så finns de inte bara i Stockholm… det känner jag mig tämligen säker på.

På vägen hem sladdade vi in förbi Vapiano och åt en pasta innan vi promenerade hem igen. Det blev nog drygt 12.000 steg idag och det är ju rätt bra jobbat ändå tycker jag.

Nu väntar en vecka med jobb blandat hemma och på plats på Arlanda. Jag behöver av olika anledningar vara på plats i veckan men förutsättningen är att min hosta försvinner. Även om det sägs att den inte ska vara någon fara nu så känner jag mig inte helt bekväm med att sitta och hosta på bussen eller när jag träffar människor mer nära. Den blir bättre dag för dag men är inte riktigt helt borta än.

Ha en fin söndagskväll och en fin uppstart på nya veckan.

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma c
  april 20, 2020

  Man ska alltid ta det man läser i dagspressen med en nypa salt. Har ni möjlighet att få vistas ute så är frisk luft bra, som alltid. Sedan finns det alltid sådana som inte tar saker och ting på allvar och inte bryr sig. Det läser vi dagligen om hos oss här med.
  Ha en bra måndag och hoppas din hosta ger med sig snart.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   april 20, 2020

   Visst är det så… de vill ju så klart sälja lösnummer. Ja, de där som inte riktigt har förstått de finns nog överallt tyvärr… och så finns det de som som hugger på allt och alla och drar allt till sin spets. Jag försöker att lägga mig lite sunt mitt emellan. Hostan börjar bli lite bättre nu. Jag vågar gå ut igen utan att skämmas :-). Ha en fin vecka! Kram //Tina

Previous
NÄR MAN HELT PLÖTSLIGT FICK ETT MILJÖOMBYTE…